måndag, april 02, 2007

Hantverkar-Fia


Man ska ju många strängar på sin lyra, sägs det. Jag vill inte vara sämre. Nu ger jag mig in i en ny värld - hantverkarvärlden. Jag ska nämligen hjälpa till och bygga om huset. Fick blodad tand igår när jag flummade runt i Stefans snickarbälte. Det är ett bra bälte som är som har band över axlarna för att avlasta. Själv tyckte jag att den ser ut som en liten kjol. En sån där med hängslen som är så moderna nu. Jag satte på mig bältet med tillhörande verktyg. Jag tyckte att det såg festligt ut att ha hatt till också så jag satte på mig en bygghjälm. Plus skyddsglasögon. Sen gick jag runt på gården med borrmaskinen i högsta hugg och borrade i allt jag såg. Gjorde lite nytta med andra ord eftersom det var en del som behövde borras. Nu ska jag beställa ett litet blommigt snickarkit, hur festligt är inte det liksom?

Igår var det vår i Långlet. Förutom borrningen så tog jag ett premiäråk på Stefans cykel. Vi lyckades också få liv i vespan och jag tog mig genast en tur. Hälsade på grannen Hasse och vi kom på att vi måste starta Långlet Hellmoppers. Nu är den klubben instiftad. När vi bestämt det fick jag syn på några killar i 15-årsåldern som också var ute och åkte på sina mopeder. Jag försökte åka ikapp dem men de hade nog trimmat till sig lite fler hästkrafter än mig. Dessutom såg de rädda ut. De ville väl kanske inte bli förföljd av en 24-årig blondin på en vespa. Istället åkte jag hem och tvingade Stefan att åka med bakpå. Motvilligt hoppade han på. Det var en vinglig färd och inte blev det bättre av att Stefan promt skulle hålla händerna innanför tröjan, på ett par väl utvalda kroppsdelar. Grannarna måste på riktigt undra vad vi håller på med.

Kvällen avlutades med grillning. Jag är så lyckligt över att grillsäsongen äntligen är här. Till maten tänkte vi ha bakad potatis. Det var bara det är potatisjävlarna aldrig blev färdiga. Vi fick äte köttet först och sen potatis. Vilken flopp! Vi grillade också bananer med choklad i och glass till. Det är kanske den godaste efterrätten. Mer sånt tack.

Innan lunch skickade vi ytterligare ett Magazin till tryck. Känns alltid lika skönt. Nu blir det ett uppehåll på tre veckor och jag hinner därför både fira påsk och njuta av New York i lugn och ro. Idag är det nämligen tio dagar tills vi åker. Tjihooo. Nu ska jag sätta igång med att göra texter till en annan tidning. Och när den är klart väntar ytterligare en. Plus Magazin. Det blir en hektisk vår. Men-kul.

Inga kommentarer: