torsdag, april 19, 2007

New York, New York...


Sitter och tittar på alla hundratals bilder vi tagit i New York. Så här en torsdagsförmiddag i Mora med snöslask och trött skalle känns det overkligt att vi var där så sent som för ett par dagar sedan. Vilken resa det var! Det fanns inget som var dåligt med den.

Det hela började för exakt en vecka sedan. Efter att jag fick lov att åka in på jobbet en sväng så styrde vi mot Uppsala. Jag somnade ganska omgående i bilen, som det roliga resesällskap jag är. I Uppsala träffade vi upp brorsan, Emelia och Peter B för att käka en lunch i solen på Stora Torget. Om jag fick flashbacks från mtt gamla liv? Ja! Vi satt alltid där och spanade på folk. Lite stressade (jag är alltid supersönderstressad när jag ska resa) körde vi mot Arlanda och gjorde oss av med bilen. Checkade in, genomgick säkerhetskontrollen och slog oss ner i en bar. En cosmo till mig och en öl till Stefan. Så var det dags att boarda planet en boeing från Malaysian Airlines som kom direkt från Kuala Lumpur (stavas det så?). Väl ombord blev det mer drinkar och efter en timme eller så fick jag avnjuta den bästa flygplansmaten någonsin. Riktigt bra jobbat av malaysierna! Jag slocknade ett tag, as usual, och flygresan kändes inte lång.

Väl framme på Newark var det lite säkerhetstjafs innan vi kunde stiga in i det stora landet i väst. VI fick på planet fylla i papper om vad vi skulel göra i landet, om vi var terrorister osv. Väl framme så tog de fingeravtryck samt bild och frågade lite om vad man gjorde där. När det var avklarat var det dags att försöka hitta ett tåg in till Manhattan vilket visade sig gå som en dans. På tåget började vi på riktigt känna att vi faktiskt var i NY.
Kom fram till Penn Station. Det är kväll och vi åker upp i rulltrappan mot vårt första möte med staden. När vi kommer upp så bara gapar vi, på riktigt. Stefan hålelr på att tappa väskan typ. Det är till och med så att förbipasserande skrattar och säger "oh, so yo are new here". Det var en otroligt känsla! Vi beslutade att börja utforska staden på en gång och drog väskan ändå till hotellet flera kvarter bort.

Paramount Hotell NY visade sig vara ett riktitg schysst och trendigt hotell. Vi checkade in och fick rum näst högt upp, på 18:e våningen. Rummet var fräscht med en stor målning över hela ena väggen. Slängde in väskorna och gav oss ut på jakt efter mat. Vi visste redan innan att vi bodde i närheten av Times Square. Men vi hade ingen aning om hur nära det var. Utanför dörren. Återigen dags att gapa lite och bara tokstirra på alla neonskyltar och lampor. Det var dagsljus fast det var sent på kvällen och mörkt. Häftigt! Letade upp en mexikansk restaurang som visade sig vara alla tiders. Vi drack frozen margeritas och hade det bra. Trötta som få däckade vi runt midnatt.

Mer rapport följer.. för nu måste jag faktiskt jobba.

Inga kommentarer: