måndag, januari 29, 2007

Bowlingmästare, frieri och världens mysigaste söndag

Så var det måndag morgon igen. Känns så där. Även om jag var riktigt pigg i morse och snoozade inte en enda gång. Helgen har varit mycket bra men det gick alldeles för fort.

Fredag. Åker hem tidigt från jobbet, medans det fortfarande är ljust faktiskt. Detta har även Stefan gjort så vi gör som vi brukar när vi kommer hem från jobbet - kastar av oss kläderna, kryper ner under täcket och "myser" lite. Det är det bästa man kan göra. Efter ca 1,5 timmars mys är det dags att förebereda sig för kvällens aktivitet: bowling. Vi hämtar upp Stefans föräldrar Folke och Lena och beger oss till Orsa bowling. Vi laddar med att prova deras nya meny. Jag äter god öring med kantareller och grejer. Mätta och belåtna börjar kampen - om segern. Då jag bowlade även förra tisdagen kände jag mig varm i kläderna. Jag fick lite tips av en av våra annonsörer och då liksom lossnade bowlingen för min del. Det gick riktigt bra! Anade dock att det bara var tur men jag öppnade fredagens serie med en strike, til min och inte minst Stefans stora förvåning. Det kom att bli en kamp på liv och död, skulle sportkillen och tävlingsmänniskan Stefan få stryk av ickesportande tävlingsmänniskan Sofia. Det fick han. Faktum är att alla fick stryk. Jag vann. Sofia Westman vann en bowlingmatch. Så nöjd jag var! Stefan skyllde på att han inte var dopad, dvs inte hade druckit som vi andra. Yeah yeah sa jag.

Efter bowlingen åkte vi hem till svärmor och svärfar och spelade kort. De lärde mig ett nytt roligt spel. Dessvärre fick de stryk även där. Jag skulle ha köpt en lott i fredags. Vi kom hem för sent och kunde så klart inte gå och lägga oss. Det var därför tungt att gå upp klockan åtta på lördagsmorgonen men det var bara att bita ihop - för vi skulle på shopping. Avfärden var planerad till 09.00 då vi skulle hämta upp Stefans kompis Hasse. Klockan 09.30 kommer Hasse hem till oss och frågar vad fan vi håller påmed. Oops. Iväg kommer vi iaf och första stopp är Falun. Efter en snabbrunda på HM bestämmer jag mig för att gå i klisch med att prova jeans. Efter en timmes jeansprovande är Hasse och Stefan ganska trötta på mig. Jag slår dock till på två (!) nya jeans och känne rmig nöjd. Vi åker vidare mot Borlänge. Först ska det ätas lunch. Efter en del oenigheter hmnar vi på Tzatsiki, ett grekiskt ställe. Klockan är ett på dan och jag och Hasse bestämmer oss för att beställa in en flaska rött vin. Stefan blir så där nöjd eftersom det innebär att han får köra hem (jag hade "glömt" mina glasögon och vägrade därför köra). Hasse och jag blir skönt fnittriga och det blir roligare än vanligt att shoppa loss på Kupolen. Jag får med mig förljande därifrån: en hallonröd stickad tröja, ett par guldörhängen och en hårborste modell king size. Nöjd! Vi åker vidare mot Insjön där grabbarna ska in på Claes Ohlsson. Eftersom vi är lite sena gasar Stefan extra mycket, speciellt mot en fartkamera (han har alltid hävdat att de ändå inte fungerar). Plötsligt blixtrar det till - ordentligt. Han har blivit fotad. Stämningen dör i bilen och varken jag eller Hasse vågar skoja längre. Nu har vi en fortkörningsbot att vänta på. Kul!

På lördagskvällen var det dags för 30-årskalas i Älvdalen. Bästa Linus friade till Malin. Det var sååå fint. Alla blev rörda till tårar. Mest rörd blev nog Hannah. Festen blev en blöt tillställning, som vanligt. Jag kommer inte ihåg att jag somnade, men det gjorde jag uppenbarligen. Stefan var både berusad och yr i nattmössan och snackade en massa roligt i sömnen på morgonen. Jag skrattade och gick upp. Efter att ha summerat gårdagen med de andra festdeltagarna som sov över och sett bilder från Linus resa i Afganistan åkte vi hem till Långlet och mös. Först åkte vi förbi Mc Donalds och köpte bakismat. Tyvärr fick Stefan lov att spela match men då passade jag på att sova i två timmar. Så skönt. På kvällen åt vi tacos, tittade på "En annan del av Köping" och hade det världsmysigt. Tänk om alla dagar vore så.

Idag ska jag försöka få en massa saker gjorda. Jag har hundra personer att ringa. Jobbigt!

Inga kommentarer: