fredag, april 13, 2012

Pasta carbonara och oliver

Det bästa med helg är, förutom kvalitetstid med familjen of cource, att jag kan tillbringa tid i köket. I dag hade jag tänkt göra en god paj. Med lax och kanske sparris och lite annat gott. Men när Sunshine deklarerade att hon ville ha Pasta carbonara så lydde jag och förkortade med det tiden i köket. Vill uppmuntra till matinitiativ så det värmde gott i hjärtat när lillhjärtat skottade in carbonara i den lilla smultronröda munnen. Det tillhör även hennes pappas favoriter men min kost- och träningssatsning och carbonara är inte en lyckad kombination. Så, jag gjorde en riktigt god greksallad till mig själv med krämig fetaost och riktiga kalamataoliver. Nåt av det värsta jag vet är nämligen fejkoliver. Och tyvärr återfinns de överallt. Oliver är inte smaklösa identiska saker utan kärna och med hål i. Oliver är smakrika, kärnfyllda gröna eller aubeginesvarta.

Fredagskväll och jag har längtat. Blir en rulle ikväll och hållna tummar för att Stella vaknar upp frisk i morgon. Finns tyvärr några orosmoln kring eventuell förkylning. Orkar. Inte.

Inga kommentarer: