torsdag, april 12, 2012

Min fyraåring

I dag var vi på två och ett halvtårskontroll på BVC. Det handlade mest om språkutveckling. Föga förvånade så rev Stella av det med bravur. Då tog sköterskan fram språktestet för fyraåringar och jo då, även det gick som en dans. Varför blir man så fånigt mallig när ens barn ligger före utvecklingen?

Kokosbollar är hon också bra på... både att laga och att äta. Här i toppstugan, Grönklitt, på långfredagen.



Jag tog ledigt resten av eftermiddagen och hade Stellamys hemmavid. Sen ringde min underbara svärmor och sa att hon ville bjuda på middag, ungefär samtidigt som jag insåg att jag varken hade några middagsplaner eller nåt kul hemma att laga av. Vi slöt upp i Selja och fick de godaste köttbullar som landat i min gom. Vi åt som hästar av viltkryddade köttbullar, jordärtkockspuré, en underbar viltsås och hemmagjord pressgurka. Det största problemet när Stella är hos sin farmor och farfar är att hon inte vill åka hem. Så i dag frågade farmorn om hon inte skulle sova där. Då kunde den lilla solstrålen knappt bärga sig till hennes mor och far skulle åka därifrån.

Väl hemma, barnlediga en torsdagkväll kändes det väldans tomt. Tänk vad en liten tjej kan berika livet. Här rider hon dalahäst med Tilde.



Så vi gjorde det vi är jävligt bra på: att städa. Vi är så bra på att städa Stefan och jag så att det inte är klokt. Nu skiner huset och jag har slagit ner rumpan i soffan med ett glas vin... medan min överaktiva make drar el i hemmaspat. Bra fördelning? Ja, alla har ett val.

Ska snart lägga mig för att gå upp i morgon bitti och äta frukost och göra mig i ordning själv. Det blir skumt det. Tar en till bild på gosan. Här rider hon på morbrors axlar i Rovdjurscentrum i Grönklitt.

Inga kommentarer: