onsdag, april 25, 2012

Fantastiska Mia

Jag har ofta förmånen att kombinera nytta med nöje. I går var en sådan dag. Mia Törnblom föreläste i Mora under en inspirationskväll. Och hon var just det, inspirerande. 

Hon pratade om en massa saker som jag borde jobba med. Det var som att den där föreläsningen var till mig och bara till mig. Jag har tidigare skrivit om bristande självkänsla och tyvärr så är det ett faktum. Jag har det emellanåt inom vissa områden. 

Många tror att jag är så himla stark och trygg, kanske för att jag ses och hörs rätt mycket i tid och otid. Jag är också stark och trygg inom vissa områden. Inom andra svag som en liten mygga. Istället för att fokusera på det som jag är bra på, på det jag gör som är bra, så jag gör precis tvärt om. Fokuset ligger på det jag inte gör bra, på det jag vill förändra. Det pratade Mia mycket om och det var mycket intressant och entusiasmerande. 
Jag tror emellertid inte att jag är ensam om det här, snarare är jag nog i väldigt gott sällskap. Vi är så självkritiska. Räcker inte till. Fast vi alla har en massa positiva egenskaper och klarar av en massa som vi istället borde fokusera på. 

Mia pratade om motivation också. Om att vi måste ha en vinst för att kunna motivera oss och få ändan ur. Återigen talade hon till mig. Det finns så mycket jag vill och kan göra där jag utnyttjar min kapacitet till fullo. Drömmar jag vill förverkliga men som jag inte gör. Jag måste hitta vinsterna. 

På det stora hela var föreläsningen en käftsmäll. Wake up call. På ett positivt sätt, så klart, och en påminnelse om vad jag, bara jag, behöver jobba med. När jag åkte hem i går kväll kände jag mig lycklig över det. Hade dock svårt att somna på grund av hundra tankar i huvudet. I dag känner jag mig snarare nere. Kanske för att jag fått massa insikter, vad vet jag. Det är i alla fall dags att ta reda på det. 

Resten av ditt och mitt liv börjar nu och det blir vad vi gör det till. 


2 kommentarer:

Maria sa...

Så sant... Många är vi nog som lägger alltför mycket tid, energi och fokus på det som kan (och borde?) göras bättre, både på gott och ont, istället för att uppmärksamma det positiva som vi alla faktiskt gör eller är..
Jag är precis likadan själv, oerhört självkritisk och tycker att det alltid finns andra som är bättre. Samtidigt som man många gånger "nöjer" sig, istället för att ta tag i det man egentligen vill, i sina verkliga drömmar.. Varför?? De som "ligger i topp" och är sååå mycket bättre än en själv har väl också någon gång varit nybörjare, vilket är lätt att man själv missar när man ser deras "mästerverk", vad än det må vara...
Nää en klackspark för att få tummen ur behövs verkligen ibland! Samtidigt som denna klackspark kan kännas som att man får benen undanslagna och rasar i backen, MEN bara för att resa sig igen, starkare och mer målmedveten än innan.
Jag håller mina tummar för dig Sofia, och hoppas att du uppfyller dina drömmar och når dina mål :)

K sa...

Mia var grym och gjorde nog stort intryck på oss alla.
Å att hon sa att du var den
vackra Kamerakvinnan med vackra ögon och fint långt hår...
Det ska du ta åt dig för.
Kram K