torsdag, april 26, 2012

På gång: hemmaspa

Vi har ju slitit hund med vårt hus och gjort allt själva och klippan bakom projektet från ruckel till precis som vi vill ha det är självklart min snickrande svärfar. Jag är så glad och tacksam och stolt över att vi gjorde de stora, tunga bitarna innan vi fick barn. Nu varken vill eller kan vi hålla på. I alla fall inte på samma sätt. 

Källaren är vårt nuvarande projekt och har så varit det senaste året eller så. Första prio är vårt hemma-spa som jag längtar mig tokig efter. Det har varit en del slit. Som när jag, Stefan, Jimmy och Hasse bilade upp det äckliga betonggolvet i delen som ska bli spa. Sen bar vi ut all äcklig, tung betong och skottade dessutom ett par ton sand som vi hittade underst. Efter det har vi även fått riva ner tak, gjuta nytt golv med värmeslingor i och en massa annat tunggöra. Nu börjar det dock ljusna. Svärfar och Stefan har fått in taket, elen är dragen och väggarna putsade. Nu ska vi regla upp väggar, bygga bastu och sen, om ett par veckor, kommer då kakelsättaren. Ser ut som att det kan bli ett hemmaspa till fotbolls-EM (som så klart är Stefans mål, inte mitt). 

Badkaret har vi ägnat mycket tid åt. Jag verkligen avskyr såna där hörnbadkar så det fanns inte på världskartan att det skulle bli ett sånt. Som vanligt är jag också allergisk mot lulllull och sökte efter ett stilrent, fyrkantigt badkar. Vi ville också ha ett svensktillverkat med hög kvalitet. Valet föll på karet Dugga från Dimmabad. 
Det är redan införskaffat och väntar bara på montering. Det ser alldeles fantastiskt ut och vi har köpt till det mest omfattande massagepaketet med ljusterapi. Karets storlek krävde också en extra varmvattenberedare och även den är införskaffad. 

Nu ska vi välja kakel och klinker, faktiskt så ska vi åka på lunchen och kolla på det. Jag har redan bestämt mig så det hela kommer att bli en övertalningshistoria, hehe. Tycker förvisso att det är snyggt med svart/grått golv och vita väggar men det har verkligen alla, inklusive vi i övriga badrum i huset. Därför ska jag satsa på ett badrum som går helt i vitt, med ett matt vitt, möjligtvis brutet mot ljusgrått, klinkergolv och stora vita, blanka kakelplattor på väggarna. I duschen och på nåt annat ställe ska jag bryta av med något. Just nu funderar jag på aqua, som ju är en vedertagen och tidlös badrumsfärg, eller en ny häftig glasmosaik som kommit där plattorna är skimrande i silverskala. Men, samma sak där, är rätt less på glasmosaik och hoppas hitta nåt nytt, spännande. 

Spat kommer att vara i två rum med bred öppning mellan. I det första är omklädning, bastu, toalett och handfat. Här funderar jag faktiskt på att ha liggande råspont som målas vit, för att jag tycker det är snyggt men det kanske blir kakel även här. 

I själva våtutrymmet, som är det andra rummet, själva hjärtat, kommer badkaret att stå och det kommer att vara en duschvägg till en generös dusch. På en av väggarna kommer vi att ha en TV så att man kan bubbla och kolla på vad man nu vill. Mycket lämpligt vann jag ett 32-tummare på senaste personalresan till Idre, maken blev mycket stolt. Det kommer också vara en schäslong där man kan hänga. Måste givetvis hitta nån snygg kyl att ha där nere... till bubblet i glaset. 

Jag vill verkligen ha det här klart nu. Då ska jag ligga där nere och bara mysa med Stella, maken och kompisar. 



4 kommentarer:

Maria sa...

Underbart! Ett par timmar där borde lyxa till vilken vardag (och helg) som helst! AVIS! ;)

Anonym sa...

Ja, det blir nog superfint. Jag måste nog hitta mej en snickare :-)

Camilla sa...

Visa gärna bilder, både före och efter!

Linda sa...

Hej Fia. längesen vi sprang på varann nu=). va underbart det låter med hemmaspa. Vi har ju köpt hus nu också så nu ska jag äntligen få utlopp för mina drömmar=). Jätte kul att du börjat blogga igen, inspirerande. Må så gott. Kram