torsdag, april 15, 2010

Världens gladaste!

Jag kan inte sluta förundras över hur glad en unge kan vara. Stella får utmärkelsen världens gladaste. Hon har glad mot alla, mest mot oss så klart men även mot främlingar på stan. Det är så roligt med glada barn och jag hoppas hon fortsätter att vara så härligt oblyg och sprudlande. Mitt lilla hjärta.
Här kommer en kavalkad av glädje från dagen.





Dagen har varit mycket bra. Känns som sjukan nu på riktigt släppt taget om min kropp. På förmiddagen lekte vi massor, det är så roligt nu när hon uppskattar lek. Jag hann även skriva några artiklar medan Tellan satt bredvid och jollrade. Vid lunch kom mormor och joinade leken.

På eftermiddagen drog vi på träff med föräldrargruppen. Denna dag var det på biblioteket och vi fick intro om barnböcker av duktiga barn- och ungdomsbibliotikarien Yvonne som jag känner sedan jag var liten. Hon är även fantastiska Anna Haags mamma. Det var roligt på bibblan och jag började genast låna böcker. Jag har redan börjat läsa lite smått för Stella. Hon är ju bara ett halvår men jag är övertygad om att de förstår så mycket mer än vi någonsin kan ana. Kommunikation med henne är lika roligt som det är viktigt. Stefan och jag pratar med henne i princip hela tiden och det känns som om hon känner igen vissa saker vi säger. Tror också det här med läsning och prat är bra för talets och språkets utveckling. Mina föräldrar läste otroligt mycket för mig, helst pappa och jag kunde både läsa och skriva lite innan jag började skolan.

Efter babygruppen sprang jag en vända på stan, köpte surdegsbröd och avslutade på Ica. Blev så glad när kassörskan sa att hon brukade läsa här och sa att hon uppskattade recepten. Då blir man så glad i hjärtat!

Till middag i dag lagade jag en fullkomligt enastående sallad. Något av det bästa med våren är primörerna och jag tänker då främst på färsk sparris. Det är nog min bästa grönsak. I dag hade jag två knippen som jag delade på tre och kokade i hönsbuljong. Sparris ska vara lite al dente för att komma till sin rätt. Med den ljumna sparrisen blandade jag med två avokado i lagom stora bitar. Strimlade även salladslök och hade i några gröna fräscha salladsblad. Pressade över citronsaft och ringlade över rikligt med olivolja, vanlig och lite med smak av chili och vitlök samt saltade och pepprade. Vände runt och serverade med serranoskinka och färsk getost. Ni som har svårt för getost - prova de små runda färska som finns att köpa i ostdisken i välsorterade butiker. Mild och god. Avslutade med att ringla krämig balsmico över. Alltså det var så gott! Och fräscht. Perfekt som en måltid för två personer eller kanske en förrätt.



Efter middagen kom Tin och vi bytlånade lite kläder och böcker. Perfekt! Pinglan levererade även ett par supersöta badtrosor till Stellisen som hon ska ha på babysimmet i morgon. Vi provade över pyjamasen och hon såg för tokig ut.



Tin lurade även med mig till tantgrillen, aka solariet. Var år och dar sen men jag gillar´t. Man ser lite fräschare ut och dessutom är det grymt avkopplande enligt min mening.

Nu ska jag knoppa. Det blir en händelserik dag i morgon. Äntligen är det premiär för babysimmet i Älvdalens simhall. Agneta och Linus hämtar upp oss på förmiddagen och sen ska det plaskas. Ser grymt mycket fram emot det. Ser även fram emot tillställningen i morgon kväll. Vår bästa Hans fyller år och vi ska ett ganska stort gäng åka på bowling och käk. Det är dock med lite dubbla känslor. För i morgon är första gången som Stella ska lämnas kvällstid. Iofs handlar det om en halvtimme, timme från det att vi åker till hon somnar. Men ändå. Vet dock innerst inne att det kommer gå hur bra som helst eftersom hon alltid är glad och dessutom superlätt att natta. Hennes bästa farmor tycker hon dessutom så mycket om så det är nog inga problem bara hönsmamman som oroar sig.

Nej, sova var det.

7 kommentarer:

Therese♥ sa...

Å så gott det såg ut =)

Nina sa...

Imponerad att du orkar fixa så fräscha middagar och dessutom lägga upp det så fint!

Hade jag haft ett lika fint kök så hade jag nog kunnat lagt någon timme till på matkontot :)

Stella är verkligen gladast!

Kram

Karin W sa...

Ha en underbar kväll!!Ni kommer må så bra så!Å Stella också,hon kommer få så mkt uppmärksamhet.
Stor Kram K

Madde sa...

Åh vilken söt jeansdress. Stella verkar verkligen va en toppen nöjd tjej. Det är alltid lika trevligt att läsa din blogg. Många fina bilder och intressant läsning :)
Trevlig helg!
Kram Madde

Linda sa...

Hon är ju såå söt lilla Stella. Gu va kul med bowling, alldeles för längesen. Kom på att första gången vi träffades var på bowlingen i orsa=)Ha en så underbart rolig kväll. Kram Linda E

Jenny sa...

Vilken härligt glad tjej. Fantastiskt glada ögon. Lycka!

Jessica sa...

Hej! Det kom aldrig med någon mailadress när du kommenterade att du ville fortsätta följa oss! Om du vill kan du göra ett nytt försök på hästbloggen (dromdansaren.blogg.se) så kommer ett lösenord! =)

Kram kram