tisdag, april 20, 2010

En kväll att leva på

Måste berätta om kvällen i fredags, för det är en sån där man lever länge på. Det var ju första gången Stella skulle ha barnvakt en kväll. Morsan (jag) var smått hysterisk när vi skulle åka. Det var så svårt! Tänkte ställa in tio gånger men tog tillslut beslutet att sätta mig i bilen. Stella var i vanlig ordning hur glad som helst och satt och asgarvade bredvid sin farfar när jag sa hej då. Vi kom till Orsa bowling, jag slog ett par klot och släppte sedan loss. Fick också ett telefonsamtal som berättade att vår lilla stjärna fortsatt skratta när vi for och sen somnat direkt utan krusiduller. Som alltid alltså. Det kändes så braaaaaa.
Vi bowlade, åt gott, drack gott och lagom och framförallt babblade en massa. Så himla härligt gäng alltså. Det var galej på Mora Hotell så efter bowling och mat drog vi till hemkommunen. Träffade upp Tin med dejt och Matilda och Tobbe med sällskap. Hade sen en så jäkla rolig kväll. Kan inte minnas när jag senast hade en sån utekväll i Mora. Då kändes det värt att gå ut, annars gör det ju aldrig det i den här hålan. Tack alla inblandade, ni är landslags!

I lördags hade vi mysdag. Drog en vända till barnprylsmarknaden på Skeer. Det var så mycket skit, i mina ögon. Men jag fyndade i alla fall en liten kavaj till lillfröken för fem spänn. Kap! Sen tog vi en mysfika med Matilda och Tobbe innan vi åkte på grillning hos svärisarna. Sen dog vi i soffan framför en film och somnade tidigt. Så skönt.

Söndagen bjöd på en riktig fixardag. Jag hade så mycket som skulle göras och jag fick det gjort också. Sköna känsla. Rensade bland annat ur Stellas för små kläder och well, det var en del. Sorgligt att packa ner dem. Blev nästan sugen på en till på en gång. Skämt och sido så vill jag inte ha för tätt mellan barnen, tre till fyra år är lagom så att man får njuta ordentligt av varje bebis, samtidigt som Stella är större och förstår mer och klarar sig själv på ett annat sätt. That´s the plan.
Söndagskvällen var det grillning här med mina föräldrar. Inget märkvärdigt, förutom denna underbara paj. Hallon- och kola. Klockren kombo. Gjorde hemmagjord gräddklass med äkta vanilj i glassmaskinen. När man äter det vill man aldrig mer ha köpeglass!



Den där sjukan som jag trodde var befriad från min kropp släpper inte riktigt taget. Och det är var jag hör alla andra krassliga snacka om; att det är en seg jävel. I går kände jag mig inte hundra och i dag kände jag mig ännu sämre. Svettiga promenader har därför fått utebli till fördel för lugnt strosande genom byn och mys inne, trots relativt fint väder. I morgon hoppas jag vara riktigt hundra igen.

Har ju inte matbloggat så mycket men tänkte bjuda på dagens middag. Älskar att botanisera bland kryddhyllorna i de välsorterade mataffärerna. Så gör även min mor och i söndags kom hon med två spännande blandningar; apelsinpeppar och kakao-chili. I dag använde jag den sistnämnda på mina kycklingfiléer. Gjorde till det en varm grönsaksröra genom att fräsa en skivad gul lök, två skivade vitlöksklyftor och en strimlad paprika. När det blivit mjukt kryddade jag rikligt med curry och slog på lite vatten som fick koka in i stekpannan. Kokade även fullkornris i hönsbuljong (ris, bulgur och quinoa blir hundra gånger godare om de kokas i buljong). I koket fick även ca en matsked kardemummakärnor gå med. Det är så gott alltså. Serverade anrättningen med en sval mango chutney-kräm i vilken jag blandade ca 3 dl lättcreme fraiche med färdigköpt mango chutney, ca 1 dl. Det här kallar jag vällagad snabbmat eftersom det hela tog mellan tio och femton minuter att laga.



Känner mig sur och påverkad av att inte vara helt kry. Ska gå och lägga mig tidigt och hoppas på en ny, bättre dag.

1 kommentar:

Tin sa...

Det måste ha varit nått med drinkarna för jag kan inte minnas när jag hade så kul senast! REPRIS REPRIS REPRIS :) helst inom kort..