lördag, april 10, 2010

I stugan

I går packade jag in mig och Stella i bilen och styrde mot Venjan. Mina föräldrar har ju ett hus här, precis vid vattnet och det är oerhört vackert och rogivande att vara här. Nu har det till och med beslutat att sälja huset i Orsa, eftersom de i alla fall aldrig är där, och flytta hit permanent. Det blev möjligt sedan stugan, som det tidigare var, fick en stor fin utbyggnad och vatten/avlopp indraget. Nu ska det fixas ytterligare här och bland annat ska vi göra ordning ett hus som mina lilla familj och brorsan kan bo i när vi är här.

Mamma/mormor, Stella och jag ägnade dagen och soft häng. Tog en riktigt lång, skön promenad i ömsom finväder och ömsom snålblåst. Vi knöt också fast en rosett i håret på Stella för första gången och hon är ju så söt att man smäller av!








Efter jobbet anslöt pappa Stefan och morfar/pappa Anders. Vi invigde våren genom att smutta på min absoluta favoritdrink Troppa. Sen åt vi gott; en slags räkcocktail med ananas följt av halstrade pilgrimsmusslor, jordärtkockspuré och parmaströssel. Sist så fick jag mycket efterlängtat Pavlova. Har längtat sedan förra sommaren efter den sega goda marängen. Och denna gjorde mig inte besviken.






På kvällen gaggade vi på här och hade det trevligt medan Stella sov gott i sovkammaren i sin egen säng som hon har här, samt i lakan som jag sov i som liten. I morse vaknade vi och huset badade i sol. Så härligt att blicka ut över vattnet. Nu ska vi grädda väfflor. Jag verkligen älskar våfflor!

Här kommer några fler bilder från mysdygnet:






I eftermiddag åker vi hem och väntar förhoppningsvis besök av min barndomskompis Martin som är hemma på besök.

2 kommentarer:

Emelie Björck sa...

Vilken tillvaro. Bara mys ni har!
:)
Trevlig helg.

Mooona sa...

Mkt trevligt inlägg å så nice med många bilder !