onsdag, april 14, 2010

Och så några bilder

Har ju glömt att rapportera om lördagen då det hände något otippat. Min gamle barndomsvän/granne/klasskompis Martin ringde och berättade att han var i Orsa för att ta körkort. Han har inte varit där på många år, även fast vi så klart träffats i Sthlm. Jag passade på att bjuda in honom till Långlet.

Martin är kock, mycket otippat med tanke på hur kräsen han var med mat som liten, men också mycket kul när vi skulle laga mat. Vi botaniserade tillsammans i kött- och grönsaksdisk på Maxi och kom över en fin bit kalvytterfilé. Denna helstekte vi medan Martin gjorde en gudagod rödvinsreduktion och en helt ljuvlig citron- och basilikakräm. Vi serverade med saltbakat färskpotatis och en god sallad med kiwi. Mums!



Martin är det alltid roligt att träffa. Han vägrade dock vara med på bild men jag tog en i smyg.



Fick även besök av min fina Tin.



I söndags hade vi en riktig mysdag på altanen hela familjen. Martin sov över och vi åt grillade mackor med parma, färkost och chévre på morgonen i solen. Stella och jag hängde mycket i den underbart fula solsängen.



Har ju grillat en del med min innegrill men i söndags var det grillpremiär ute. Givetvis med oxfilé. Invigningar ska ske med klass.



Tog en vacker blid på min vackra och goda soppa jag gjorde på färsk gul lök och spenat. Serverade med en klick creme fraiche och gravad lax. Det är så himla bra att göra en stor sats god soppa på måndagen. Då kan man nämligen ha den som lunch nästan hela veckan. Gott och nyttigt, är det med fina soppor.



Min sambo har erbjudit mig massage i kväll så nu ska jag hoppa ner i sängen och njuta av det. Är fortfarande inte helt kry, men jag mäktade med en vända på stan i dag. Hängde lite med Tin och träffade sen upp Agneta och Linus. Vi tog en bebisfika och Linus och Stella satt i varsin stol och flinade åt varandra, sötnosarna. Vi laddade lite för babysimmet på fredag. Äntligen börjar det! Ska bli så roligt. På stan drabbades jag av påssjukan, den som jag alldeles för ofta får symtom av. Fick med mig två fina t-shirts, en solhatt, en söt kofta och - framförallt- den mest underbara lilla jeansdress jag sett. Finns helt sinnessjukt mycket fina kläder till Stella att jag smäller av. Slank väl med nån grej till mig också. Botaniserade också i bokrean för sista gången i år. Tre för två. Jag fick med mig en bok om vin, som jag känner att jag vill bli bättre på, en bok om barn och en samling kriminalartiklar från NY Times av min favvisförfattare Connelly. Nöjd.
Nej, sängen var det.

1 kommentar:

Rebecca sa...

Åh, kan du inte lägga ut receptet på soppan? =)