torsdag, april 22, 2010

En shoppingresa

I dag har jag konstaterat tre saker.
1) Graviditet, barnafödande och bebistid har inte förändrat mig - de gamla shoppingtakterna sitter i.
2) Min älskade dotter har ärvt genen. Det vet jag. För hon orkar lika mycket som jag.
3) Det blir lätt rätt intensivt sedan en bebis kom in i familjen.

Kvart över åtta kom min fina svärmor/Stellas farmor Lena och hämtade upp oss. Hon skulle på ett snabbt möte i Falun och vi planerade att ägna resten av dagen åt shopping. Sagt och gjort.
Vi var borta i exakt tio timmar. Räkna bort två till bilresa och en och en halv till lunch och fika. Resten har vi ägnat åt att gå i affärer. Jag älskar´t! Det gör svärmor med. Och - bäst av allt - även Stella. Hon älskar att åka vagn i affärer. Gullungen har suttit snällt i sin vagn och skrattat och "pratat" hela dagen. Hon har knappt sovit för att hon vill vara med hela tiden. På riktigt så har hon inte gnällt eller grinat på hela dagen. Den här bebisen är fantastisk. Jag tror inte att ni kan förstå hur snäll hon är.

Jodå, det blev en hel del påsar. Bilen blev full, skulle man kunna säga. Både jag och svärmor hade sett fram emot att få pilla på godsakerna ur Kappahls "Vintage stories". Nu finns det kollektionen inte i Mora (som tur är, eftersom då varenda flickbebis med morsa med koll haft delar av kollektionen). I Falun fanns den och ja, vi shoppade loss. Tyvärr fanns det inte bild på allt vi handlade på hemsidan men här kommer några smakprov:

329011

344986

269704

Jeansjackan är inte ur kollektionen, och trots att Stella redan fått en jeansjacka i år så kunde jag inte låta bli för att den var så söt.

Gick även loss på H&M till Stellis, och det blev även en klänning till mig. På Scorett fick jag med mig ett par urfräscha Lacoste-sneakers till Stefan. Råkade i samma affär få syn på ett par ljuvliga rosa skinnballerinas med liten kilklack som det stod Sofia på. Så de fick följa med hem.

Så hart jag ju varit på jakt efter en resevagn/sulky. Hade egentligen tänkt handla begagnat men så råkade jag slinka in på Babyproffsen och där stod den - dessutom till kampanjpris. Tuggummirosa, smidig och alldeles underbar. Köpte även en väska till så att jag slipper hålla på och plasta in när vi ska ut och resa. Sååå nöjd (bildbevis kommer). I samma butik fick jag även med mig ett par ursöta badtrosor till hjärtat och lite annat smått och gott.

På eftermiddagen, medan svärmor provade ut några specialskor hos specialist så tog jag och Stella en fika med min fina kollega Emma och hennes goding Vincent, två år. Vi har sagt att vi ska träffas med barnen ett tag och det var så trevligt att det äntligen blev av. Vincent ska snart bli storebror för Emma har en stor mage. Spännande! Efter trevlig fika blev det lite till shopping så det var som skrivet en välfylld bil som åkte hem till Långlet. Väl hemma, eller snarare nån timme senare, konstaterade jag att det fanns så mycket mer tid innan man fick barn. Känn på det här scenariot:
Vi kommer hem, med massor av påsar och grejer. Bebisen ska ha gröt, det är prio ett. Eftersom jag gör min egen med havregryn och paltbröd så ska ingredienserna pulveriseras med mortel. Det tar sin lilla tid. Gröten exploderar i micron eftersom jag håller på och byter på bebisen som mest är intresserad av att slita mig i håret. Puh. Hasse kommer förbi med något till Stefan och strax därefter dyker även pappan kommer hem och kliver över alla påsar samt inser att jag nyss köpt chockrosa vagn. Snabb, intensiv ordväxling. Många att snacka med. Smått hungrig bebis. Hasse åker och pappan ska mata bebisen. Då kommer katterna, Stellas favoriter och då helt plötsligt är lillfröken inte så hungrig längre. Hon vill titta och ropa på katterna. Pappan har fullt sjå med att få in den tapetklisterliknande gröten i munnen. Det mesta hamnar bredvid... i haklappen, i ansiktet, på händerna, i håret, på golvet....
Under tiden är jag i gasen och ska visa dagens fynd... och kommer på att jag nog ska laga mat. Försöker kombinera påsuppackning med rostning av valnötter, klappning av katter, skärning av grönsaker, snack med pappan, jollring med kladdig bebis och lite annat. Allt blir så klart halvdant.
Vi inser att bebisen nog inte vill äta så mycket mer och hon ska saneras. Samtidigt skiter katten som vägrar göra det ute fast hon är utekatt på lådan. Det luktar pyton. Bebisen vill leka. Vi är hungriga. Jag försöker få ihop de där grönsakerna jag skar och nötterna jag rostade till en getostsallad. Vi inser att bebisen nog måste sova. Pappan går upp för att sätta på pyjamas. Jag kommer på att jag ska sätta på en tvättmaskin.. att jag ska göra klart salladen... att jag ska tömma diskmaskinen... att jag ska plocka ur skötväskan... att jag ska kolla mailen... att jag ska ringa någon... att jag ska hämta posten... att jag ska...
Så infinner sig ett visst lugn. Bebisen sover. Vi äter. Orkar knappt prata (en utmattad av shopping, en annan av jobb - tänk så olika det kan vara).
Sen är det igång. Städa. Tvätta. Öppna post. Få i sig en kopp kaffe. Borsta katterna.
Så jag frågar mig: Vad gjorde vi innan vi fick barn? Har i och för sig ett svar: renoverade. Men ändå.
Nu har jag skapat ordning igen. Jag kan inte leva utan ordning. En av mina starkaste sidor är att jag är grymt organiserad och planerande... ovanstående historia till trots.

Det var det för i dag. I morgon ser vi grymt mycket fram emot babysim igen.

6 kommentarer:

Lotta sa...

Haha ja det är full rulle när man har barn men tur att vi har snälla barn iaf! ;)

Vad fint du shoppat!! :)
Det blir lite shopping här med idag men i lilla Mora...

Hoppas ni får en super mysig helg!!

Vi får ta å ses snart!

Kramar!

Karin W sa...

Oj Oj oj-vad jag skulle vilja ha vart med och sett Stefans minn-när du kommer hem med en tuggumirosa Sulky:)
Min Mr macho hade vägrat köra den,så vi fick en ljusgrå här hemma.
Men det går ju lika bra,bara dom körs på Mallis om ca 5 veckor.
Kra´m!

Marina sa...

Mitt i prick med beskrivningen av dagen. Vad gjorde jag innan jag fick barn undrar jag också? Ingenting vettigt verkar det som. Vintage Stories kläderna är helt underbara!

Anonym sa...

Hehe min flicka var oxå den lugnaste, snällaste bebisen som satt så fint i vagnen när jag shoppade men sen, sen kom envisheten vid två år, vilket iofs är bra =) men gå i affärer me idag e inte lika kul, hon kanske har blivit skadad från tiden i Sthlm =)
Undrar oxå vad vi gjorde innan barn.
//Helena

Mooona sa...

Tihiii vicket underbart blogginlägg.. Just din beskrivning hur underbart kaoitiskt det kan bli/vara .. Jag log med hela ansiktet när jag läste!! Lovely !

Sofia sa...

Lotta: Ja det är en himla tur! Hoppas du fyndade lite igår.

Karin: Ja den minnen skulle vi haft förevigad. Stefan provkörde och undrade hur i helvete han skulle kunna gå runt med något så rosa. Hihihi.

Marina: Så är det :)

Helena: Jag hoppas att det här håller i sig. Tror dock att hon kommer räva min shoppinggen, som skrivet :)