måndag, februari 12, 2007

Internationella psykdagen.

Den här dagen har varit ganska konstig. Precis efter lunch kom en förvirrad tjock kille in och frågade om han kunde få tillbaka ett foto som han lämnat in till en fototävling vi hade för en tid sedan i Magazin. "Javisst", svarade jag och började leta efter bilden. Det visade sig när jag inte hittade bilden att han medverkat i en tävling som Magazin hade innan jag tog över skutan. Så jag sa att jag tyvärr inte hade de bilderna. Då svarade han "ok, ja det kostar ju ändå 2-3 kronor att skriva ut en sån bild". "Eh", svarade jag. Jag hade lust att slänga åt honom tre spänn men lät bli och svarade artigt att jag var ledsen för hans förlust. Han var väldigt konstig och väldigt tjock. När han ska gå kommer en förvirrad kvinna in. Hon har väldigt omatchande kläder och under armen bär hon ett par kryckor, även fast hon inte verkar ha problem att gå. Hon tittar sig förvirrat omkring och skriker "Vet ni om det är någon hinduisk afton nu?" och rabblar sen en massa osammanhängande. Jag svarar att jag inte riktigt vet, jag försöker vara väldigt snäll så att hon inte ska bli konstigare än vad hon redan är. Hon lämnar efter en stund lokalen, tillsammans med han som letade efter en bild. Ironiskt nog verkade de försöka lära känna varandra på parkeringen här utanför. Haha.

Senare, ganska nyss, när jag varit ute på ett reportage och sitter här inne och pratar i telefon så kommer en väldigt arg gubbe in. Han går förbi telefonpratande mig och går in till Per, Sune och Johnny längre in på redaktionen. Jag hör hur han skriker och får avsluta samtalet snabbt. Jag ber honom komma och ta det han är arg över med mig istället. Han är fullkomligt vansinnig för att han får Magazin hem i brevlådan varje onsdag. Han är rosenrasande och väldigt hotfull. Som tur är så är jag vldigt duktig på att hantera upprörda personer. Han kräver att inte få tidningen mer och jag förklarar att den distruberas till samtliga hushåll och företag i regionen och att den ju faktiskt bara kommer varannan vecka och att han kanske bara kan slänga den om han inte vill läsa. Vad jag än säger så lyssnar inte gubbfan. Det stod på riktigt psyksjuk i pannan på honom. Ganska obehagligt faktiskt. Han menade på att det var respektlöst att skicka ut tidningen. Då sa jag att han kanske inte var den som ska tala om det här med respekt när han stövlar in på en arbetsplats och skäller ut mina anställda. Till slut får Sune nog och leder ut idioten. Johnny fick tydligen order när gubben kom av Sune att han skulle hålla sig på sitt rum. Annars tror jag att han bokstavligen hade lyft ut honom.

Det här är internationella psykdagen. På riktigt.

Nu ska jag snart åka hem och äta lax med min älskling. Sen blir det BodyCombat men mest längtar jag efter att gå och lägga mig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha, helt sjukt. Vilka jäkla typer det finns alltså!