måndag, februari 26, 2007

Funktionärsfia har sålt sin lght.

Så då var det måndag igen. Helgen har varit bra. Men, as usual, för kort!

I fredags var det så dags för mig att göra debut som Vasaloppsfunktionär. Vi skulle vara på plats klockan 11.00. Först svirade jag om från high heels, kjol och kappa till underställ, tjocktröja, goose-jacka, täckisar och rejäla skor. Kände knappt igen mig själv men Stefan tyckte att jag var fin. Åkte upp till kontrollen i Eldris med Anders och Karin. Väl på plats fick vi på oss finfina Ica-kläder: röd fleecetröja med stort Ica-tryck på magen, röd Ica-mössa, vitt plast Ica-förkläde och - som pricken över i:et, ett par plastarmar att sätta över tröjan. Så snyggt, så snyggt. Det roligaste var att alla hade samma kläder. Det var således rätt svårt att hålla koll på varandra, jag försökte bland annat vid ett antal tillfällen att gosa med Stefan, men det visade sig så klart att det inte var Stefan, utan nån annan i samma kläder. Haha. Jag skötte mig bra som Vasaloppsfunktionär. Jag och en fotbollskille hade bland annat tävling om vem som kunde få ut en hel hink blåbärssoppa fortast. Tävlingen var, som vanligt när jag deltar, på blodigt allvar. Naturligtivs vann jag, men våra bänkar såg ut som ett blått slagfält efteråt. Jag passade också på att göra reportage i kontrollen - smart som jag är.

Fredagskvällen bjöd på alkohol. Efter att ha skjutsat Stefan och Anders till firmafesten på Orsa Bowling åkte jag hem och gjord emig i ordning. Samtidigt som jag njöt av ett glas mousserande. Efter nåen timme kom Tin med väninna och hämtade upp mig och vi åkte till Johnny på förfest. Det var trevligt och efter ett tag begav vi oss ner till Öltältet. Där var det ganska folktomt. Eller egentligen var det nog ganska mycket folk men tältet var så stort så det märktes inte. Det bästa var att de serverades Oz i tältet. Det är en slags red bull och vodka på flaska, fast fruktigare (så beskrev min f.d barchef den när jag jobbade i krogbranschen). Det blev några Oz och lite mingel. Fick bla träffa alla Stefans arbetskompisar, och det var ju kul. Ganska dragna gick vi sedan till Lilla Krogen med Stefans kompis Nisse. Där tog vi en väldigt nödvändig drink (läs:inte) och sen blev det taxi hem. Morgonen efter var en riktig mysmorgon. Dessvärre var Stefan så bakis att det blev väldigt lite aktivitet den lördagen. Nåja, vi lyckades iaf ta oss ner på stan och handla lite snask. På kvällen åkte vi och åt gratismat hos mamma och pappa som hade en liten middagsbjudning med två gamla kompisar till dem som var uppe och hälsade på från Stockholm. På kvällen drack vi lite vin med Hasse och Jimmy som skulle u toch slira. Kors i alla tak, men vi somnade redan vid halv tolv på lördagskvällen. Hur bra är inte det liksom?

Efter en del turer och spekulanter så bestämde jag mig igår för att sälja min lght till Anders, som var och tittade på den i torsdags. Det kändes verkligen helt rätt! Istället för de kids som varit intresserade. Anders blev godkänd av föreningen på en gång så innan veckan är slut är jag nog utan lägga. Och blir sambo i Långlet. Tjihooo. Igår började vi städa ur Stefans saker så att jag får plats med mina. Det känns sååå bra. Nu ska det bara bli lite Sofia-prägel på huset. Kul kul.

Igår fick jag, återigen, sitta i sekreteriatet på SLIK:s hemmamatch i Noretskolans sporthall. Som tur är var tokroliga Skåran med och satt med mig. Vi är ett för jävla bra sekreteriat-team. Efter matchen tog vi med oss Jimmy och Hasse hem och kollade på "Sju miljonärer". Sådär bra film men skönt med lugn och ro.

Nu - ny arbetsvecka. Har ingen ork. Men det är väl bara att dra igång det hela.

Inga kommentarer: