onsdag, augusti 04, 2010

Semestertid

Det blir inte så mycket skrivet härinne, kan vi ju konstatera. Jag har fullt upp med semestertid, kan man säga.

Förra veckan var i absoluta världsklass. Anledningen stavas Alexandra. En av mina absolut bästa vänner tog sig från Sundsvall till oss i Långlet och vi hade så vansinnigt roligt. Det är en speciell vänskap, det här, för sist vi sågs var hösten 2005. Alltså nästan fem år sedan. När Alex hoppade ut bilen här på uppfarten så kändes det dock som det var igår vi sågs. Fantastiskt!

Dagarna ägnades åt turistande och jag har kommit på att det är jäkligt bra att det kommer långväga besök ibland, så att man slutar vara så hemmablind och upptäcker det som faktiskt finns i området. Alex var galet björnsugen så vi tog en heldag i Björnparken. Dagen efter gjorde vi Nusnäs där träskor inhandlades. Vill tipsa om en pärla, Gamla skolans café i Nusnäs. Galet gott, mysigt och trevligt.

Jag i Björnparken.



Tänk så roligt två hyfsat vuxna människor kan ha med några djuransikten.



Alex med iPhone, raggmunkar och Moraläsk i Fryksås.



Cosmo i vår bröllopspresent, de underbara stolarna.



Glada tjejer.




På kvällarna åt vi goda middagar och pratade mycket och länge. Det var underbara dagar, helt enkelt och nu hoppas jag på mer frekvent umgänge med min favvis.

Helgen som var den var den lugnaste i mannaminne och det var riktigt skönt. FIlmkväll med Benny och Carro i fredags och i lördags hade jag och Stella en riktig mor- och dottermysdag eftersom pappan var på fotbollscup och tillhörande fest. Tror jag släckte halv elva och det är inte alla lördagar jag gör det.

I måndags gick vi in i semestervecka fyra av fem. Samma kväll fick vi vara med om något mycket lyxigt. Tobbe och Matilda bjöd oss nämligen på lyxmiddag i vårt eget hem. De kockade och serverade medan Stefan och jag fick sitta och umgås på altanen. Sen spelade vi spel alldeles för sent men hade som vanligt med dessa sköningar så vansinnigt kul.

Bubbel och snittar i väntan på maten.



Oh my, säger jag om denna dessert. Hjortonparfait, tunt skivad ananas och basilikasirap. Galet vad gott det var.



Finparet.



I går hade vi tänkt åka till Experium men ett vansinnigt dåligt humör (inte mitt) satte stopp för det. I dag tar vi nya tag och jag är så himla sugen på vattenaktivitet. Jag kan tänka mig både bad och allra helst Spa. Är i akut behov av lite omvårdnad. Ska nog boka det.

Lilla hjärtat växer som vanligt så att det knakar. Hon kryper som aldrig förr och är precis överallt. Reser sig gör hon mot precis allt och det är passning precis hela tiden som gäller. Hon har klättrat uppför långa trappen, givetvis med bevakning, och är högt och lågt. En solstråle är hon också, som alltid.




Nu ska jag och solstrålen hoppa in i duschen. Sen ska det hittas på något kul.

1 kommentar:

ulle sa...

Hejsan! Hoppas du hade en kul yra...det hade jag :) Vi styr upp det där vi pratade om,nån gång nu fram mot hösten när man behöver nåt kul att se fram emot. Dax för sängen nu....sälja leksaker i morgon! Ha det!