måndag, juli 26, 2010

När det väl är dags så går det inte

Ännu en helg har svischat förbi. Jag satt och funderade på det i fredags, att det är så jäkla trevligt om somrarna. Jag vill umgås, skratta, mysa och leva extra mycket då. Det har jag gjort i helgen.

I fredags var vi hembjudna på kalasgod middag hos familjen Westeng/Svensk. Som vanligt hur trevligt som helst. Stella fick sova i Maya och Freyas urvuxna spjälsäng och så lyfte vi efter midnatt nångång över henne i vagnen och rullade hem. Hon är så lätt att ha med den här damen. Och hon älskar verkligen att vara på middagar och andra tillställningar (som mamma och pappa alltså).

Lördag och tjejmiddag här. Jag, Tin och Karin firade att den sistnämnda fått både toppjobb och toppkåk. Fortfarande helt sinnes att de ska flytta hit. Sen tog vi en taxi till Orsa och hämtade upp Matilda, Tobbe och deras fest. Någon slags vattenfestival i Orsa och det var faktiskt hur trevligt som helst. Vi hängde på husbåt och jag träffade i vanlig ordning massa gamla kompisar och det är ju så roligt.

I dag passade det bättre än bra att det regnade ute. Vi har haft en riktig kojdag och tillbringade några timmar hos Stellas farmor och farfar där vi blev bjudna på en hejdundrandes grillmiddag.

Så vart det kväller och vi var så trötta så att det inte var klokt. Hyrde nya Wallander "Vittnet" och både Stefan och jag kämpade för att hålla ögonlocken öppna. När filmen så var slut, när det väl var dags att sova, då går det inte. Därför sitter jag här, framför den lilla vita och lyssnar på när Isis och Ramses äter. Det är rofyllt. För att inte tala om vilka myskänslor det ger att höra de små kattungarna mysa med sin mamma i deras korg nedanför min säng. De är ju så vansinnigt söta. Två killar är det och Tin kom på i går att Ettan kan gå under arbetsnamnet Uno. Nummer ett, liksom. Nu får jag hålla i Uno och tvåan utan att Isis blir ledsen. Uno är redan nu en charmör. Hur ska jag kunna göra mig av med de här två?

Nu ska jag göra ett nytt försök. Sova, sova, sova. Säng, säng, säng. Måste vara pigg i morgon för vi ska gräva ner 25 meter vit vacker häck som vi fick av mamma och pappa i bröllopspresent.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Heej!! Ni verkar haft en riktigt mysig och rolig helg! :)
Kul med kattungar med!
Kram Lotta

Karin sa...

Jag önskar att du kunde flytta in hos oss-för då skulle jag få äta din goda kyckling varje dag.
Tack för din goda mat och fina vänskap.Kram!

Jenny sa...

Hej Sofia! Hoppas du mår bra! Tittar in här varje dag. Något mumsigt recept eller otroligt fina bilder eller en härlig berättelse är det som fortsätter locka mig. Nu har jag läst något om en god kyckling..mums!!vill du lägga upp receptet? Jag har precis flyttat till mitt och min sambos nya hem. När jag fixat till min blogg bjuder jag in dig. Kramis! Din trogna läsare Jenny

Maria sa...

Jag ser med längtan fram emot mer information och bilder på de fina små kattungarna :)