tisdag, juli 20, 2010

Fjällfil

Jag har fått en ny varje dag-craving. Fjällfil naturell. Dessutom ekologisk. Den är så god att det inte går att beskriva. Den liksom sticker skönt i munnen. Och så är den så där krämig och god. Jag äter den helst med färska jordgubbar, som i morse. Även resten av familjen har fått Fjällfils-dille. Stefan dricker den (som vanligt) direkt ut förpackningen. Stella äter den till mellis med lite banan. Fjällfil är sommarens hit, helt enkelt.

Tisdag och vi kör en favorit i repris. Det var nämligen så trevligt i går när jag och Tin var ute och rullade vagn, så vi kör i dag igen. Efter lunch planerar vi en tripp till Noret för att hälsa på Linda, kul!

I går var verkligen ingen bra dag. Jag var på duktigt dåligt humör. Händer inte så ofta men ni vet såna där dagar där har lust att be hela världen dra dit pepparn växer. Så kände jag i går. Var irriterad på precis allt (utom Stella, så klart). Mest irriterad var jag nog på mina ögon. Har väldigt mycket brytningsfel och har därför svårt att hitta linser som passar. Har testat runt länge och i förra veckan fick jag två nya par som jag skulle testa parallellt. Det ena paret var katastrof, det andra bra. Men tror ni inte jag lyckas missa koppen när jag lägger i den ena bra linsen. Morgonen efter låg en liten torkad sak på badrumsgolvet. Fick ta det andra paret men då gick vänsterlinsen sönder inne i mitt öga. Inte kul. Mitt tredje par, som av nån konstig anledning låg bakom mamma och pappas tvättmaskin i Venjan var just i Venjan. I går hade jag alltså inga linser utan fick ha min fula brillor, som jag dessutom inte ser nåt i. När Stefan kom hem från jobbet fick jag nog, hoppade in i svarta faran och brände till Venjan för att hämta linserna.

Det är inte våra dar, helt enkelt. Stefan åkte och lämnade tillbaka Absolute Summer Hits i hyrfilmsfodralet. Roligt.

Nåja, ny dag nya tag. I dag känner jag på på g. Är bland annat galet sugen på att göra om i Stellas rum så jag ska åka och spana på färg alternativt tapet.

11 kommentarer:

MondayGirl sa...

Det är min favoritfil också, äter den varje morgon :)

Lotta sa...

Heej! Ja man har ju såna jobbiga dagar ibland! :/
Åh vi ska oxå fixa barnens rum...fast i en hyresrätt dock men ändå ;).
Vi ska flytta till en 4:a på Hindriksheden nu och bo där till nästa sommar kanske. Sen hoppas jag att vi hittat ett hus eller om vi bygger ett! Så då känns det bra att sätta sig i en hyresrätt om man vet att det är för en kort tid. men under den tiden så vill jag ha fint omkring mig så då blir det att måla en massa där ;).

Har du fått nå provsvar förresten?

Hoppas ni får en bra dag!
Kram

Marie sa...

Visst är det gott med fjällfil - man favvo också !! Vill passa på o gratulera till giftemålet också!! Hoppas att du får en bättre dag idag - vi har alla såna där dagar ibland. Kramkram

Anonym sa...

Antar att jag är "en av dem" som läser din blogg utan att någonsin kommentera den... Men inte för att jag väntar på några smaskiga skandaler, utan helt enkelt för att det är en sån bra och underhållande blogg, och för att jag, allteftersom jag läst bloggen, ser upp till dig! Du verkar ju va en sån där super-tjej som alla skulle vilja vara som! Smart, kärleksfull, rolig, oerhhört vacker.... (listan skulle kunna göras hur lååång som helst) Trodde nästan inte att du hade några såna där skit-dagar som alla vi andra har titt som tätt...
Hur som helst; hoppas att den dåliga starten på veckan följs av desto bättre dagar :)
//Mia

Och du! GRATTIS till giftermålet!

Carro sa...

Visa stellas rum! :) Kram

Nina sa...

Lite Murphys lag över den dagen. Tur att idag har vart en bättre dag och att vi imorgon kommer ha en toppen kväll :)

Kram

Maria sa...

Håller med Anonym, jag ser upp till dig. Du verkar ha otroligt mycket energi med bl a matlagning. Jag har, tack vare dig, blivit mycket mer medveten om allt skit det finns i mat men kan fortfarande känna att jag slarvar och inte lagar ordentlig mat till mig och resten av familjen. Det blir alldeles för mycket fiskpinnar och andra halvfabrikat på grund av att jag inte har orken att stå och laga "riktig" mat varje dag.
Sen måste jag bara säga att ni verkar ha ett otroligt fint hus som ni måste ha lagt många timmars renovering på.

Anna sa...

Ha Ha . Lämna in Absolut summerhits till videobutiken..

De va faktiskt lite roligt.. :)

Karin sa...

Vad glad man blev att gå in här och läsa.Tjejor/vi mammor ska stötta varandra-mer sånt..
Avundsjuka är det värsta jag vet.
Fia-du är en underbar vän och tjej.
Mer Fjällfil till folket.
Kram

Sofia sa...

Men jösses, vilka kommentarer.
Mia och Maria: Jag blir riktigt, riktigt glad av att läsa det ni skriver. Nästan rodnar. Det ska jag leva länge på! :) Tack!

Marie sa...

Jag håller verkligen med två av kommentarskorna :), jag älskar att läsa din blogg - blir alltid så glad o inspirerad. Framför allt av all underbar matlagning och att du visar upp ditt otroligt vackra hem. Vilken inspirationskälla du är!! Önskar att jag också hade ett lika fint hem som du - men min dag den kommer också :)!! O jag läser INTE för att gott mig i smaskiga skandaler!!Men ska bli bättre på att kommentera ( = tar åt mig :) ) Ha det bäst. Kramkram