torsdag, juli 08, 2010

Kroppsarbete - det är mycket nu

En vecka sedan senaste inlägget. Dåligt av mig men tro mig, jag har verkligen inte haft tid.

Vi har hunnit med ett Ikea-besök, en helg och en jävla massa jobb. I förrgår, till exempel, målade vi altanstaket och räcke till två på natten. Stefan höll på att få ett mindre sammanbrott av alla mygg och målade tillslut i sån där myggnätshatt man har när man fiskar. Själv var jag oberörd och målade i linne. Det fanns bara en sak i huvudet - det ska bli klart.

Jag har också grävt som en hel karl. Fick hjälp av snällaste grannen Maria och sen skottade vi jord och sand, jävlaranamma. Nio stora gropar, minst en halvmeter djupa och dito breda. Det var svettigt men kul. Sen var det dags att plantera mina vackra rosenbuskar, på med en markduk och så i går kom en stor lastbil hit. Med sig hade den 3,5 kubik vitt marmorkross. Det spred vi i går kväll ut över rosenbuskrabatten och uppfarten och herrejösses så fint det blir. Känns som utomlands. Ska ge mig ut med kameran senare i dag för när jag efter att ha skottat grus för glatta livet och sedan målat lister till altanen i garaget var det mörkt. Har märkt att man sover ruggigt bra efter en dags kroppsarbete.

Lilla hjärtat då, hon är inte av denna värld. Medan hennes mor och far springer runt som jag vet inte vad hela dagarna så sitter hon på sin filt under ett parasoll och leker. Inte ett ljud, förutom när vi tittar dit för då skrattar hon. Så har hon ju så klart sin bästis också, Isis, att leka med. Missan går för övrigt in i sista gravidveckan nu. Spännande! Nästa helg kanske vi har små kissebebisar.



Häromdagen fick hon klippa gräset med mig, det vill säga sitta framför på gräsklipparen. Det var uppskattat.



Helt sinnes hur man kan älska någon så mycket, min lilla solstråle.



På lördag är det alltså dop här följt av trädgårdsfest. Vi vill fira Stella, så klart, men även att hus och trädgård är klara. Vår närmsta familj och vänner kommer, vilket i slutändan blev 43 personer. Två riktiga klippor är våra festhjälpare mamma och svärmor Lena. De fixar, lagar mat och passar Stella. Klippor! Även papporna ska få slita lite för i kväll ska nämligen partytältet modell större sättas upp. Inte för att det kanske kommer behövas... för SMHI lovar 28 grader sol på lördag, men med svenskt sommarväder vågar vi inte chansa.

Kan mycket väl bli så att det inte blir nån mer uppdatering före dopet. Då vet ni varför - jag har häcken full.

6 kommentarer:

Karin sa...

Ni är så himla duktiga!Jag och familjen ser mkt fram imot detta holabadola-och du vet vad jag tror:))Stor kram

Anonym sa...

Hejsan!
Hoppas att ni får en trevlig dag på lördag, vi hade barnvälsignelse förra helgen och det var väldigt trevligt. Allt blir ju liksom extra trevligt nu när det är så underbart väder.
Ursäkta om jag tjatar men tror du att det blir någon långhårig kisse till övers?
Hälsn Mimmi

Karin sa...

Åh vad mysigt att ha ett eget hus att dona med... Även om det såklart är ENORMT mycket jobb därtill. Men känslan att efteråt luta sig tillbaka och konstatera att allt är ens eget måste vara guld.

Och vilken tur att Stella inte är så mobil än när ni fixar och donar ute! Vi har tappert försökt fixa lite med vår lilla täppa men med Alices hastighet inser man snabbt att det helt enkelt blir en persons jobb att se till att hon inte äter upp varenda gruskorn, pinne, jordkoka och blomma på går´n. Nut så länge det varar ;) snart är hon överallt :)

Hoppas lördagen bli kanon!

Sofia sa...

Karin: Vi längtar efter er! Om du fortsätter tro det kommer du bara bli besviken... känns som jag sagt det hundra gånger.

Mimmi: Mysigt med barnvälsignelse! Håller med om att vädret gör mycket. Ska bli så roligt med dop och vi hoppas vädret håller i sig.
Inte tjatar du (det är jag som är dålig på att svara). Vi har bara en kattunge tjingad och hon lär få fler än en så givetvis blir vi glada över att det finns en familj som vill ha henne/honom. Vilken Nordin-familj i Venjan är det? Extra plus att det är just Venjan eftersom mina föräldrar bor där nu :)

Karin: Ja det är roligt och myspys med egen gård. Även om det, som du skriver, är mycket jobb. Det gäller ju att passa på nu när hon "bara" kryper. Men om hon ledsnar på sina leksaker går det ruskigt fort för henne att ta sig till gräset och äta på det. Det kan även åka i lite döda flugor och annat gott, haha.

Tack för dina fina ord, vi hoppas också på en kanonlördag!

Anonym sa...

Hej kära grannar!
Vilken lördag eller hur? :)
Om ni har spotify så gå in där och sök på Sarah Dawn Finer och klicka på Kärleksvisan. Den hade passat bra vid 17 snåret på lördagen ;)
Till er från oss, ett stort grattis :)
Hälsn Mimmi

Emma H sa...

Jag önskar mig en Stella! Tror du min lilltjej kan tänka sig att bli lika glad och tillfreds som din? Önsketänkande tror jag, för sådana barn växer inte på träd. Hon är för ljuvlig, Stellisen! Hoppas vi får till att åka upp och hälsa på framöver. Jag kommer gärna och hälsar på med båda barnen efter semestern, för då måste jag lyckas underhålla dem själv. Hjälp! =)) /Kramar från Emma