onsdag, juli 21, 2010

Glädjeyra

Av att titta i kommentarerfältet i går blev jag så här glad. Glad ända in i själen. Riktigt glad.



I dag känner jag mig så här:



Jag vill springa över ängar. Jag känner mig fri. Jag känner mig fylld av energi.

Dock så kan jag inte springa. Det beror på att jag aldrig kan göra saker lagom mycket. Jag är sån som person att jag kör allt eller inget, oftast. Förra veckan var jag allt. Då skulle jag springa. Sprang cirka åtta kilometer, varav 3/4 är på asfalt. Det gillade inte mina ben, så klart eftersom jag inte sprungit på nästan två år. Benhinnorna skriker. Nästa gång kanske jag skulle kunna göra lite mitt-i-mellan. Nej, det är inte jag. Allt eller inget.

Denna vecka går jag all in på raska promenader och struntar i att benhinnorna värker. Har även köpt mig en pilatesboll och det är en bra investering. Så lätt att göra övningar på och dessutom så lättillgängligt - man kan ju träna hemma. Sånt gillas.

I går var en bra dag, framförallt i jämförelse med måndagen. Vi drog bland annat till Noret och hälsade på Linda och Henrik som bodde hur fint som helst. På kvällen hade jag och Stefan hus- och trädgårdstjänst. Bland annat ägnade jag en och en halv timme framför strykbrädan. Men nu finns det inte ett skrynkligt plagg i hela huset. Lagom till jag var färdig bjöd nya härliga grannarna Jenny och Jerker in mig på ett glas rosé i deras myggfria paviljong. Bra avslut.

I dag tar vi det piano, jag och Stellis. Eller inte kanske Stella som just nu rammar den höggravida katten. Men jag ska ta det lugnt och ladda för ikväll. Då ska nämligen den här morsan på yra, Orsayra. Det är ju något speciellt med dem, helst när man är uppvuxen i Orsa som jag är. Emelie har bjudit in till middag innan. Hur trevligt som helst.

Avslutar med en bild på oss två, herr och fru Jemthans. Galet att byta efternamn, det ska ni veta.

6 kommentarer:

Linda sa...

Vackra Fia. Ha det så trevligt ikväll nu, hoppas att solen tittar fram på er. Kram.

Karin sa...

Hälsa Holmberg:)
Ses i helgen.Kram

Pernilla sa...

Ja visst är det galet att byta efternamn :) Jag håller fortfarande på att vänja mig vid mitt. Om jag byter mitt förnamn också så kommer det kännas ännu galnare. Vill, men vet inte om jag verkligen kommer att göra det.
Sofia Jemthans har ett "fint klang" iaf :)

Therese♥ sa...

Tittar in på jätte fina bilder från er stora dag! Håller med om jag också att det är skumt att byta efternam, hände för inte så länge sen i ett samtal med Telia att jag presenterade mej med mitt gamla...

Karin sa...

Fina! Vill gärna kolla på er live snart. Puss.

Maria sa...

Byta efternamn måste kännas jättekonstigt! Jag kommer nog inte få vara med om det eftersom jag känner väldigt starkt för mitt eget :) Jag skulle möjligtvis kunna lägga till ett mellannamn.