torsdag, augusti 19, 2010

Konsumtionsfri månad

Jag ska ge mig själv en prövning och det är att ha en konsumtionsfri månad. Ingen shopping. Ingen påsjuka. Inga "måste ha". Nada.

Det kommer att bli en liten prövning eftersom jag är mästarinna i att strö pengar omkring mig. Men nu är det slut på det ett tag. Resten av augusti och hela september ska jag inte köpa en grej. Det känns lite roligt faktiskt.

Matilda och jag pratade om det i går, för hon var här och lånade lite kläder, skor och väskor av mig inför ett event i helgen. Varför är det alltid så att man är så less på sina egna kläder och bara köper mer och mer trots att man redan har i överflöd? Vi konstaterade att det är en bra grej att bytlåna kläder för då känns ju kläderna som nya. Det ska vi göra mer.

Konsumtionsfria månaden till trots... vi måste köpa en ny soffa. Det är både jag och Stefan överens om. Jag vill ha Ikeas nya Kivik. Hur jag hos samma möbelvaruhus kunde köpa en Kramfors för blott två år sen är ett under. Det är inget fel på soffan, den är rätt snygg, men den passar inte här. Nån som vill köpa? Tresits med schäslong, grå, i mycket bra skick (vi har inga katter som klöser), blott två år, 4 000, (nypris ca 9 000). Jag lägger ut en bild senare.

Nu ska jag slänga mig i duschen medan Stella fortfarande sover vagn på altanen. Sen drar vi ner på stan för att möta upp Emelie. Jag ska gå på stan utan att shoppa, jösses.

3 kommentarer:

Karin sa...

Åhh Fru Jemthans.
Som en Äkta god vän vill jag kunna säga och skriva:
Att jag tror på dig.
Men jag säger så här:
Jag känner dig,och dina påsar.
Idag gjorde jag och Elli Zaras barnavdelning.Vi sa hej då-eller på återseende.
Då kommer du att vara med,nästa ggr.Kram

Lotta sa...

Härligt Sofia...lycka till! :D Man tröttnar ju så fort på sina kläder..i know! ;)
Men det fixar du! :)

Kram

Karin - AlicesMamma sa...

Oj, den där idén borde jag verkligen också prova. Speciellt eftersom jag får lite småångest bara av att tänka på det. Hmm...