onsdag, augusti 18, 2010

Lekstuga

I dag kändes det som höst. Och jag gillar höst. Framförallt gillar jag höstkläder, höstinredning och värmeljus i massor. Lägg til goda, rustika middagar, nytändning och annat som hör hösten till. Det känns bra med höst kort och gott.

Och efter en bra sommar så känns hösten välkommen. För vilken sommar det var. Vi har hunnit med att få i ordning gården, lagt sten, anlagt rosrabatt och en lång fin häck. Vi har grillat, njutit, druckit rosé, umgåtts med vänner i massor, yrat, varit ute nån sväng, lekt en massa med Stella. Här badar hon i Venjanssjön med sin far i helgen.



Så har vu ju hunnit med ett litet bröllop också. Och ett dop.

Näst sista veckan fick vi besök av min barndomskompis från Sthlm, Jonas. Vi gjorde bland annat Experium i Sälen och det tyckte både vi vuxna och Stella var hur roligt som helst.

Förra veckan drog vi på roadtrip. Första anhalt var Uppsala där vi bodde hos min goda vän Åsa. Dagen därpå hade jag fikamaraton med gamla polare, så himla roligt! Självklart hängde vi också med brorsan och Ida. Dag två i Uppsala blev vi även bjudna på kräftskiva med dem och Idas syskon med respektive. Hur himla trevligt som helst.

Jag på kräftis i Vänge.



Världens bästa morbror som kärat ner sig i sin systerdotter (vi snackar alltså om en kille som var livrädd för barn fram till för ett tag sen).



Ida, Ludde och Tellan.



Efter Uppsala drop vi vidare till Stockholm och Karin, Freddan och Ella. Sista chansen att besöka fina familjen innan de flyttar hit (lycka!). Jag och Karin gjorde Sickla köpcentrum dag ett och Nacka Forum dag två. Vi hann också med att pimpla lite vin och snacka en massa medan våra sämre hälfter gick på fotbollslandskamp på Råsunda.

Sista natten spenderade vi i Djursholm hos Pyran och Marcus. De bodde i världens tjusigaste vindslägenhet som var så tjusig och mysig. Vi åt gott och hade hur trevligt som helst.

Väl hemma i Länglet igen hade de här två godingarna växt så det knakat.

Harry, ett arbetsnamn, för denna lilla godning har redan fått ett nytt hem och det är jag så glad för, eftersom det är hos några vänner till oss i grannbyn. Jag vet dock att han fått ett nytt namn av hans lillmatte Ella och det är Otto. Coolt.



Här har vi Uno. Han är otingad btw.



Jag kan inte titta, gosa och leka mig mätt på dem. Det är så roligt så det är inte klokt. Och vilken lekstuga vi har här hemma. Jag, Stella och missbebisarna gör inget annat än att leka, känns det som. Stella leker dock med missarna under övervakning för hon är ju duktigt hårdhänt.




Lilla fröken Jemthans då, hon är galet mobil helt plötsligt. Hon har en mycket snabb krypteknik och tar sig från en plats till en annan skrämmande snabbt. I går fick Stefan äntligen upp grinden på nedervåningen och det var tur det, för henne favoritsyssla är att klättra trapp. Och som hon klättrar sen. Det är galet.



Jag tycker dock fortfarande att det blir roligare för varje dag som går, även om hon kräver mer. Vi läser mycket böcker, tittar på saker och det gläder mig att hon är en riktig mystjej. Hon pratar också, "mamma" går varmt liksom "där" vilket hon säger varannan sekund och pekar på saker. Favoritleken är att klappa händer.

Nu så, det var en rejäl update. För att återgå till nutid så har det varit en riktig kojdag med anledning av vädret. Vi har varit hos Stellas farfar på födelsedagskalas och nu på kvällen fick vi trevlig snabbvisit av Matilda och Tobbe.

Nu ska jag krypa ner med Stefan, Isis, Harry och Uno. Det är trångt i Hästens men myyysigt. Gonatt!

2 kommentarer:

Sol Jenny sa...

Jag skulle kunna ta den lilla missen direkt... om det inte var för att jag har andra som ska va med och bestämma i huset. En kattunge åt gången kanske är nog att lura på sambon ;) Men guuuud så söt <3

Emma H sa...

Vilka gosbollar till kattungar ni har hemma, ljuvliga! =) Någon gång ska vi våga oss på en lekkamrat (och trolig hackkyckling, hrm) åt vår bengal. Jag tycker bengaler är galet fina, men egentligen lite väl intensiva för mig har jag upptäckt.

Och vad stor Stella börjar bli! Snart ettåring ju! Waaa! Jag har hela tiden tyckt med Vincent så som du skriver - att det blir roligare för varje dag. Samtidigt var det väldigt mysigt med en liten bebis igen, och lite skönt att veta att det bara kommer bli roligare med henne också. =)

Just det, om att ses - skulle vara kul! Jag tänkte just häromdagen på om jag kan våga mig iväg med båda barnen i bilen och hälsa på hos er någon dag. Jag har lyckats ta mig till Bjursås ett par gånger själv med dem, men till dig är det ju lite längre. Fast det borde gå om jag planerar rätt, kanske om ett litet tag när jag fått kläm på Claudias rutiner (hur länge är du föräldraledig?).

Tills vidare är du väldigt välkommen att hälsa på här!

kram
/Emma