tisdag, maj 04, 2010

Det är mycket nu...

... därav bristen på uppdatering.

I fredags, efter att hela familjen varit på babysim mötte jag efter två års längtan upp Carro på tåget. Åååå så roligt vi har haft det. Ååååå så roligt det är att träffas igen. Ååååå som vi har babblat.
I fredags var det ju Valborg. Vi laddade för baluns för fyra; Jag, Carro, Stefan och Hasse. Ja, och så Stella då, så länge hon var vaken. Hon var för övrigt nöjd som vanligt. Hon bara älskar Hasse (och han henne, tror jag). I helgen fick hon en ny favvis; Carro. Så roligt att se lillskruttan socialisera. Hon är bra på det. Nåja, vi åt gott. Först lite plock och sen grillad oxfilé med mina rotsaksmuffins och portvinssky. Avslutade med min rabarberdröm. Är det någon dessert ni ska göra under försommaren så är det denna. Recept kommer.

Vi såg majbrasa också i omgångar. Först gick grabbarna med Stella i vagn ner och sen, senare efter maten traskade jag och Carro ner till älven. Och den var nog som vackrast då. Glödande i mörkret. Vi drack en öl och pratade lite med grannarna innan vi gick hem igen och fortsatte prata med killarna. Det har pratats denna helg, ska gudarna veta.



Lördag lyckades vi tjejer övertala killarna att åka till Stackmora handelsträdgård för att spana in gröna vackra saker till min blivande trädgård. Jag fick med mig massor av idéer, fem pelargoner och en rosmarinbuske hem. Är så här nöjd i bilen hem!



På lördagseftermiddagen tog jag och Carro en lång prommis med vagnen och försökte catcha upp vad som egentligen hänt de senaste två åren. Jag älskar att babbla med denna tjej. Hon är klok som få och en av mina allra bästa. Väl hemma igen, något möra, lagade jag kantarellpasta till oss fyra när Stella lagt sig. Vi såg Körslaget och toppade med hemmagjord glass med kolasås och hallongrejs. Den hemkokade kolasåsen var så god att det slutade med att vi drack den. Typ.

Vi var något sega i lördags men kom igång och började spela spel. Stefan hittade "Sanning eller konsekvens", alltså den gamla godingen i nytt format där det var kort som avgjorde vad man skulle göra. Fyra relativt vuxna människor förvandlades till fjortisar och hade hur kul som helst. Jag fick till exempel inte använda mina ben på en timme, fick sjunga Carola med toalettborsten som mick och så vidare. Allra roligast var dock sms:en som vi fick "lov" att skicka till utvalda personer i våra telefonböcker. Stefan gick på tre sådana nitlotter och fick skicka "Jag börjar tvivla på min sexualitet" följt av "Jag är naken" och ytterligare lite senare "Vad är penetration?". Jösses vad vi skrattade. Själv fick jag skicka "Jag önskar att vi vore mer än vänner..." till två av motsatt kön och det allra roligaste är kanske att jag inte fått svar av en av dem ännu. Gissa om vi hade en del att reda ut dagen efter.



Carro och Stella.



Fröken Majskrok



Det var den helgen. Alldeles underbar var den.

3 kommentarer:

Linda E sa...

Du som älskar toaborstar;-)

Sofia sa...

Haha, precis! Min fobi, nästan den enda, och så får jag lov att ha den som mick! :)

Anonym sa...

Sofia! Tack för fin kommentar på vår blogg. hihi den där sista bilden på lilltösen är ju för go, vår Alva ÄLSKAR också majsisar... / Anna L