onsdag, maj 26, 2010

Vattkoppor?

Natten mellan fredag och lördag fick Tellan sin första feber i livet. Hon var inte som vanligt och när jag kollade hade hon 39,5. På kvällen var det uppe i 40 för att på söndag vid lunchtid försvinna helt. På söndagskvällen kom den tillbaka, febern. Under måndagen hade hon lite feber. I måndags kväll var min fina fröken Knutsson här, som äntligen kommit hem från Aussie-land. Stella var sitt vanliga glada jag och somnade vid halv åtta... för att sen vakna vid nio och vägra somna om. Hon blev tokledsen när jag la henne i sängen men fick hon vara upprätt, sittande så skrattade hon i högan sky. Vi kollade på en film och Stella fick vara med. Och det bör tilläggas att hon aldrig är svårsövd eller vaknar. Vid tolv bäddade jag ner oss två i min säng och efter lite sång och lirk så somnade hon och jag fick väcka henne nio i går morse. Då hade lilla fröken röda utslag över magen och i ansiktet. Och de kliade. Alla snackade om tredagarsfebern, för att det också ger utslag men inte kliande sådana.
Efter konsultation med sjukvårdsupplysningen ringde jag vårdcentralen. De hade ingen läkartid under dagen men ringde upp flera gånger och kollade läget. Efter eftermiddagsluren var hon så rödblommig att jag ringde sjukvårdsupplysningen igen och vi fick en jourtid hos läkare. Vi kom dit och han kollade lite - Vattkoppor, hette det. Vi blev helt paffa, för det första för att vi inte vet en enda som har vattkoppor just nu, än mindre någon vi umgås med. För det andra så såg det inte ut som vattkoppor i mina ögon och för det tredje så kändes det rätt främmande att en sjumånaders skulle få det. Hur som helst så åkte vi hem via apoteket där hon fick utskrivet något mot klådan. Hon somnade nästan som vanligt och har i vanlig ordning sovit hela natten lång.

Så vaknar min lilla stjärna i morse utan utslag. Borta. Magen är fortfarande rödflammig men that´s it. Jag blir inte klok. Borde inte de så kallade vattkopporna sitta längre än en halv dag? Kliet är däremot kvar och hon kliar sig på ena ögat och slår sig och river på öronen. I dag blir det en ny tur inom landstinget Dalarna.

När jag ändå håller på så tänkte jag ta och fråga lite om mig själv. Sover minst åtta men ofta tio timmar och är ändå så obeskrivligt trött på dagarna att det påverkar mitt liv. Får lov att sova eftermiddagslur med Stella för att över huvud taget orka med kvällarna. Jag rör på mig, får friskluft, äter bra men är ändå lika trött. Köpte Blutsaft igår och ska kolla om det hjälper. Annars får jag åka in och kolla upp mig själv. Någon som har någon aning om vad det kan va?

10 kommentarer:

Karin sa...

Hon är inte allergisk mot något kanske?
Kram

Therese sa...

Gravid kanske ;-)

Sofia sa...

Karin: Funderar också på allergi.. hoppas inte!

Therese: Haha, inte. Den där röda veckan härjar för fullt.

Lotta sa...

Jag var jämt extremt trött förr och det berodde tydligen på allergierna jag har...du kanske är allergisk mot nånting? Fast det kanske du borde ha märkt av i så fall? Pollen kanske? Jag är trött nu igen och jag har hört att man kan bli trött om man har pollenallergi så jag antar att det är det. Jag märker inte av pollen på nå annat vis längre så det är ju skönt!
Boka en hälsokontroll...det gjorde jag! :)
Hoppas vi kan ses snart och kanske ta en prommis?! :)
Jo sen var det ju Stella...det borde ju inte vara allergi på henne då hon hade feber...då får man väl inte det va? Men annars 3 dagars tycker jag det låter som! Kramar
Kramar!

Lotta sa...

Men jag är ju ingen expert precis måste jag tillägga ;)

Falutjej sa...

Om inte tröttheten försvinner så kan du kolla sköldkörtel värdet. Efter en graviditet så kan de förändras. Vid både för höga och för låga värden så blir man obeskrivligt trött och känner sig aldrig utvilad. Har själv haft för höga värden så vet hur jobbigt det är.
Ett litet tipps bara :)

Anonym sa...

Kolla sköldkörteln är ett tips.
Angående prickar så har ju barn en hel del virusprickar som kan komma som kan likna tre-dagars feber. Vattkoppor är det ju inte om de försvann på en gång...det är utslag i tre olika stadier som kommer under ca 5 dagar. /barnsjuksköterskan

Marie sa...

Hej, är verkligen inte expert på sånt där, men jag skulle nog också råda dig till att kolla upp sköldkörteln !! Ha en bra kväll

Sofia sa...

Ni är så snälla som tipsar. Ska kolla sköldkörteln och faktiskt, på inrådan av vårdcentralen ta lite prover för att se min värden plus eventuell allergi.
Uppskattar verkligen era råd och tips, amatörer som proffs :)
KRAM.

Anonym sa...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your sofialiv.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com