torsdag, maj 20, 2010

Sköna dagar

Vilken lycka det är att sommaren gör sig påmind. Det har varit riktigt fina dagar. I går var jag bjuden på invigningen till den nya bowlinghallen. Mingel, förtäring, alkoholfritt bubbel och andra trevligheter. Mer sånt. Bowlinghallen var tjusig.



Efter denna happening drog mamma och jag ner på stan. Kände mig som teenager igen, och det får man ju känna ibland, eftersom mamma köpte en helt adorable rosa linneklänning till mig på Solveigs. Snordyr var den och satt så fint. Kommer att få vara med mycket i sommar. Det är jag säker på. När jag var på väg hem till min fina familj ringde Bettan och bjöd in mig på en kopp kaffe i Färnäs. Attans så trevligt vi hade. Babblade, skrattade och planerade. Bettan och co ska sjunga på Stellas dop i sommar och de är så duktiga. Vi lyssnade på låtar och har nu bestämt dem. Kommer att bli så vackert! Kände mig fulladdad med energi när jag kom hem glad i hågen.

I dag vaknade vi först vid kvart över sju. Jag lyfte Tellan till min säng för lite mys. Där somnade vi och steg inte upp förrän nio. Så skönt! Vid lunch kom mamma/mormor för lite häng med sina tjejer. Vi tog en skön, svettig promenad (för det var sjukt kvavt) med grannens hund Tassie. Roligaste hunden. Blir galet sugen på en egen vovve. Och på en drös andra djur.
Stefan har varit på fotbollsmatch nu på kvällen och vi fick finbesök av vår fina granne Maria. Sån lycka att ha en så bra person i granngården. Stella älskar henne, det märks tydligt. I går var Maria barnvakt för första gången, en timme från det att jag åkte på invigning till Stefan kom hem. Hade så klart gått hur bra som helst. I kväll drack vi kaffe och hängde på altanen medan Stella gungade i sin nya gunga. Gullungen tjöt av skratt. Så gunga kommer det att bli en hel del framöver.

Nu ska jag ta tag i allt det jag inte hinner med dagtid. Sen väntar sängen med en god bok. Måste vara pigg i morgon på näst sista babysimmet. Det är så kul! Och sen är det visst helg igen. Ser fram emot att brorsan och Ida kommer hem. Blir en hel del häng med dem.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sofia!
Tror nästan jag vet va det är för rosa klänning. Har själv kollat in den på Solveigs. SUPERFIN! Men min kassa tillåter mig bara köpa målarfärg just nu=)
Om vädret tillåter ihelgen blir det nog ett saftglas. Hade lite mycket annat bortlovat förra helgen.
Hej svejs!/Jenny!

Sofia sa...

Hej Jenny.
Ja den är underbar! Inte heller min mammakassa hade tillåtit köp... tur att mamman var så generös.
Kom gärna på saftkalas. Vuxensaft blir det, hihi. Vi ska vara och pyssla i trädgården hela helgen och sen blir det grillning lördag kväll. Så det är bara att komma förbi. Ska bli kul att träffas! Hur går det med målningen? :)

Anonym sa...

Sakta men säkert:) Men det blir så fint. Det är dock mer att gör än man tror, fastän man "bara" ska måla. Men det behöver jag nog inte tala om för dig som renoverat ett helt hus:) Ja visst ska det bli kul. Vi kan ju inte bli grannar och bara sitta skriva till varann. Syns i helgen då över ett glas eller två!

Sofia sa...

Ja det är fantastiskt vad "lite färg" kan göra. Och jag vet, det är alltid mer att göra än man tror. Ska bli kul att se förvandlingen sen! :)
Välkomna in, håller helt med: vi kan ju inte sitta här och skriva. Ta med gubben också! Och vovven, som jag spanat in. Behöver du promenadhjälp så går jag varje dag med vagnen, plus att jag älskar hundar.
Ses då! :)