måndag, januari 07, 2008

Tillbaka i verkligheten

Jag har har varit en katastrofalt dålig bloggare under ledigheten. Men jag har inte haft lust. Eller ork. Förrän nu.

I flera dagaar har jag våndats över denna måndag då det var dags att återgå till det normala. Nu våndas jag inte längre. Det känns skönt att vara back in business! Att få rutiner på mat, sömn och aktiviteter. Jag tror att jag gillar att jobba ganska mycket för jag har faktiskt längtat efter min jobbdator. När jag slog på den idag hade jag 77 nya mail. Helt sjukt och förmiddagen kommer att gå åt till att ta reda på dem.

Hur ska man sammanfatta jul och nyår då? Jo, det var bra men jag står fast vid att de firas bäst utomlands. Dessutom har jag varit sjuk ungefär hela ledigheten. Jul var mysigt och jag fick mååånga finfina paket. Bästa presenterna stod min darling för. Jag fick mitt älskade rosa playstation och tillhörande singstar. Det var den största behållningen under helgerna. Oj, vad det har sjungits. Jag fick också, äntligen, Marc Jacobs Daisy. I love it. Mamma och pappa överraskade med en designergryta jag önskat mig. Prisklass svindyr. En sån jag aldrig skulle unnat mig själv. Men nu har jag den och tänker låta den stå framme alltid. Får liksom aldrig nog av den. Dags att inviga med matlagning snart också. Av bästa svärföräldrarna fick jag kanske de snyggaste kopparna jag någonsin sett. De är i olika mönster och röda och fina. Brorsan levererade inte helt otippat en Agnes-klänning i paketet. Tjusigt.

Nyår. Kanske årets mest överskattade högtid. Jag var sjuk och less. Hade så gärna velat fira med Karin och co i Grönklitt men orkade inte. Så det blev middag i Långlet. Ledighetens allra festligaste fest blev istället Trettondagssupén i bystugan där ju jag satt i festkommittéen. Det blev verkligen hellyckat och det verkar som om alla uppskattade vår lilla show.

Nu är det nytt år med nya tag. Projekt nummer ett är att fixa allt till min fest nästa lördag. Glädjande så verkar en hel del Uppsala och Stockholmsfolk vara på väg uppöver. Det gör mig lycklig. Min klippa till sambo har fixat det mesta redan (vad skulle jag göra utan dig?) och nu återstår bara maten. Det lutar åt caterad thaimat. Annars reservplan. Det största projektet för året är dock att få klart vårat hus. Nu är det inte en vägg kvar i undervåningen och det ser ut som ett stort byggkaos. Men snart blir det fint. Jag måste också boka en resa för nu börjar jag bli vansinnigt sugen. Ett annat mål är ju att ta sig igenom Tjejvasan. Dags att pallra sig ut i spåret.

Nu ska jag svara på mail och sen åka hem och hämta gps:en, ställa in den på Östra Flintgatan och sen fara till Borlänge för ett extrainkallat akut möte. Perfekt att få ut och åka lite bil första arbetsdagen. Brorsan har bränt en grym skiva till mig som piggar upp.

Inga kommentarer: