lördag, december 22, 2007

Julefrid

Julfriden har infunnit sig i Långlet - lovely. Det är en obeskrivligt bra känsla att veta att det är ledigt i mer än två veckor. Ojojoj vad jag ska lata mig!

I torsdags var det klapphets i Falun och Borlänge. Det gick bra och nu är alla klappar inhandlade. Jag hann även med en liten julavlutning med firman i Borlänge. Vi fick klappar och statistik för året som varit - härligt bra siffror :) Kupolen hade öppet till 22.00 och Stefan och jag irrade runt som två förvirrade stackare med händerna fulla av påsar. Så småningom var det dags att packa in alla påsarna i bilen och åka hemöver. Stannade och tankade i Gagnef. Stefan tyckte att motorn lät konstigt och det gjorde den ju. Jag har ju ansvar för Silverfaran numer och är ju inte jättebra på att serva den. Oljan var slut. Det var snustorrt på stickan. Motorn höll på att skära. Där stod vi som två sorliga personer utanför en mack som inte var öppen. Det blev till att åka tillbaka till Djurås för att konstatera att även den macken var stängd. Ingen olja i sikte. Hade vi kört så hade bilen gått sönder. Det blev till att ringa säljchef Åsa som tillsammans med sin man kom från Borlänge med två liter motorolja. Åsa och Jonas är årets änglar!

Nu ska jag sammanfatta vårt katastrofala bilår 2007.
Januari: Sofia kör över en sten med Coopern så att hela bilen blir sne (som en följd av detta fick vi lov att gå ner i pris när den såldes.
April: Stefan köper två bilar i fyllan. Två riktiga rishögar. Sofia blir arg.
Maj: Stefan krockar en av de fylleinköpta bilarna och kör in i en amerikansk familj som precis hämtat ut en sprillans ny värsting-Volvo som de ska skeppa över till USA.
Juli: Trött Stefan kör 82 km/h på 50-väg, blir fångad på bild och Stefan och Sofia får betala 4 000 i böter.
Oktober: Sofia och Stefan får bilinbrott på IKEA-parkeringen.
November: Stefan får brev från Länsstyrelsen om indraget körkort.
December: Sofia är en riktig looser och glömmer fylla på motorolja, som en följd av detta håller hela motorn på att krascha.
Julen: Sofia och Stefan bestämmer sig för att låta bilarna stå till 2008 då det förhoppningsvis blir ett nytt bättre bilår.

Fan va kul det är med listor - här kommer en till.
Antal skinkmackor med egengrilijerad skinka: Fem, so far.
Antal julbak: 0 (pepparkakorna i november är redan slut och räknas inte).
Antal julklappar till mig själv/oss själva: För många! (Hanky Panky-undies, Falke-strumbyxor, väska, paljettkjol, kofta, tröja, lyxiga sängkläder i satin och - det bästa - vit 32" LCD-Tv till sovrummet).
Antal påkomna rim: 1,5
Antal inplanerade aktiviteter med alkohol inblandat: För många.

Nej, nu ska jag gå och julstäda. God jävla jul! Speciella julhälsningar vill jag sända till Stefan i USA, Carro i London och Alex i Sundsvall.

Inga kommentarer: