onsdag, december 05, 2007

Jag har ljugit

I min ledare som skrevs i fredag, trycktes i måndags och distribuerades idag skrev jag att om julpynt. Jag skrev att jag fått till det på både redaktionen och i hemmet. Det är en lögn, jag ljög. Snarare är det så att jag trodde att jag till idag, onsdag, skulle ha fått till det med julpyntet hemma och då var det ju helt okej att skriva det i ledaren. Men det var en lögn, för det har jag ju inte.

Efter alla år av flyttar, provisoriska boenden och så vidare så äger jag inte en enda julsak. Inte en endaste liten. Och lika glad är jag för det. Min sambo, däremot, är en riktig julfirare. Igår tog jag mig an hans julattiraljsförråd. Det bästa jag hittade var en sån där gammal kyrka som det lyser i som fanns förr. Den åkte fram och placerades i vardagsrummet. Beståndet av ljusstakar imponerade föga på mig. Varför måste alla vara så fula? En vit fick komma upp ur sin kartong i alla fall. Idag har jag ett enda mission och det är att köpa saker så att vi kan få lite julstämning hemma. Jag ska ge mig ut på jakt efter en snygg julstjärna. Den ska vara riktigt snygg. Annars får det vara. Stefan ville att vi skulle ta fram massa tomtar, men där gick gränsen för mig. Om tomtarna överhuvudtaget ska fram så plockar vi upp dem ett par dagar innan dopparedan. Innan dess ska jag hem och gå igenom jullådan på Berget. Om jag inte minns fel så har vi några riktigt gräsliga tomtar som kan få flytta hem till Långlet. På Berget lär de inte behövas för det firas det inte jul längre. Lyllos, lyllos mamma och pappa som ska fara på äventyrresa i södra Indien på juldagen. På julafton, då de fortfarande är hemma, lovar mamma att bjuda på tapas. Tack för det mor.

Det är i år första året som jag ska fira jul med den jag är tillsammans med. Det ska bli underbart mysigt. Tur att Stefans familj är lite juligare än min. Vi börjar nämligen dagen med tapas med min familj och avslutar traditionellt med julmat, gran och paketöppning hemma hos Stefans familj. Det blir ett perfekt upplägg. Nu ska jag bara komma på vad alla ska få i julklapp. Hujedamig.

Inga kommentarer: