söndag, maj 13, 2012

Nöjd, så nöjd

Söndag kväll, klockan är sju och Stella sover sen en kvart. Galet tidigt och en följd av utebliven middagslur, friskluft och kalasande.

Det är något speciellt att vara själva hemma en helg. Och det är väldigt mysigt. I dag har jag flera gånger fått fantastiska känslotoppar av kärlek till min dotter. Det är verkligen den bästa kärleken.

Efter pyjamaspartyt, ett mycket trevligt sådant, i fredags var både jag och Stella lite slaka igår. Sov middag i två och en halv timme. Sen fick lillfröken bestämma allt. Det blev köttbullar och makaroner med hallonsoda i glasen följt av en ny Bullerbyn-film och lördagsgodis under filt i soffan. Faktiskt det allra bästa lördagsnöjet. Sen somnade hon i min famn i sängen och då somnade jag med. Vaknade tolv timmar senare, sjuuukt utvilad.

Det var längesen jag kände mig så nöjd med en söndag. Lämnade in fröken hos sina farföräldrar i morse så att jag kunde åka och träna Bodystep. Det är verkligen ett grymt bra pass och Rebecca som håller i det är för jädra bra som ledare. Tror inte jag varit så svettig sen Tjejvasan 2008. Åkte hem, svängde ihop färsk lax och dito sparris och sockerärtor och tog en lång dusch. Sen var det dags att åka på kalas hos Ella. Det var ett väldigt trevligt treårskalas, för både barn och föräldrar. Jag fick en update med några vänner jag inte sett på ett tag och Stella hade det kul.

Nu undrar jag vad man gör solokvist en söndagskväll. Hade det inte varit för den sovande dottern så hade jag tagit en kvällspromenad. Får passa på att ta hand om tvätt, städa lite och förbereda veckan. Kanske ska ta och hyra en film. Det måste vara åratal sen jag gjorde det själv.

Inga kommentarer: