tisdag, juni 29, 2010

I sommarens soliga dagar

Det har varit midsommar och lagom till den stora aftonen så sjuknade jag in rejält i en riktigt jobbig förkylning. Ni vet en sån där som känns i hela kroppen, som får en att svettas, känna sig snorfylld i hjärnan och lite annat. Jag var riktigt dålig men gick ändå på midsommarstångsresning i Långlet. Enligt gammal tradition ska den husägare som senast fått barn sy flaggan till stången och sen sy fast den med björntråd innan stången reses. Well, det var min tur i år.







Det gick bra, trots mitt tillstånd. Vid majstången fick Stella många nya kompisar och var, trots att även hon var riktigt krasslig en riktig glad midsommarbebis i sommarklänning och med blommor i håret.


Hon fick en hel del nya kompisar också.

Stella och Alma.



Stella och en helt underbar engelsk bulldog som följde med hem och härjade med lilla fröken i gåstolen.



Det var lite tidigt att dansa runt stången i år, men vi tittade på och dansade på stället. Herregud så blonda och rosa vi är, jag och Stella. Ser ni? Haha.



På eftermiddagen var det traditionsenlig midsommarmiddag hos Stefans föräldrar med delar av släkten. Jag var dock så trött och sjuk att jag tog och rullade hem Stella i vagnen vid niosnåret och somnade tidigt denna afton. Så skönt, för på midsommardagen var jag betydligt bättre. Vi drog till Venjan och åt sillunch med mina föräldrar och Ludde lillebror och Ida. Där lämnade vi sen vår juvel, som för första gången skulle sova borta. Oj, vilken ångest jag hade. Det var fruktansvärt verkligen. Men, när jag kom hem, slappnade av och fick sällis av fina vänner så blev det bättre. Jävlar vilken midsommardagsfest vi hade. Sån där som slutade med att vi stod på stolarna på altanen och poppade partyklassiker. Mer såna fester, tack! Utgång blev det också. På Terrassen och jag hade så jävla kul med gamla och nya bekantskaper.

Vackra Karin.



Jag och Tin.



Söndagen blev, som sig bör, en riktig slappardag. Men i går var det nya tag igen. Och sån lycka med sommarväder. Började med skön, lång och svettig pw med faster Therese. Efter lunch bar det av på cykeln. Har äntligen köpt en cykelsits och hjälm till Stella och hon tycker att det är riktigt roligt. Det roligaste lilla fröken vet just nu är dock att bada i sin lilla bebispool. Galet roligt att se henne plaska runt i den. I går badade hon när faster och Sven var här på middag.

Nakenfis på promenad med faster...



... på väg till badet.




I dag kände jag för lite häng vid vatten. Sicken tur att mamma/mormor var ledig, vi åkte till deras numera permanenta hem i Venjan, precis vid venjansjöns strand. Underbart! Och jag fick en underbar lunch - raw food. Det blir det mer av. Ska skriva mer om det och säkerligen bjuda på recept. Väldigt nyttigt, och framförallt - väldigt gott.




Nu ska jag sova så jag orkar upp och följa med mamma på utförsäljning hos Nygårds-Anna i morgon. Om det är dåligt väder, vill säga, annars drar vi till någon strand. Inte helt fel att vara mammaledig en tid som denna, kan jag lova. Och från och med fredag är Stefan ledig - i fem veckor. Familjelycka.

Inga kommentarer: