tisdag, december 08, 2009

"Vuxentid"

Det må vara det töntigaste ordet men i dag var det premiär för vuxentid för vår del. Det vill säga då där man är Sofia och Stefan som är kära i varandra och inte bara mamma och pappa. Det blir ju rätt mycket av det sistnämnda, av förståeliga skäl. Det har så klart blivit så att vi till och med kallar varandra för mamma och pappa "Hej mamma, nu har jag bytt blöja", säger Stefan med bebisröst när han kommer bärandes på Stella. Och jag är inte sämre jag. Jag tror att det är viktigt att man tar sig tid för varandra också, även om man får barn. Så i dag gick vi på bio, Luftslottet som sprängdes. Mamma /mormor och pappa/morfar kom hit och hängde med Stella medans. Jag hade så klart kraftig ångest när vi skulle åka och tänkte ställa in. På bion kunde jag inte koncentrera mig på filmen den första tiden. Tillslut sa Stefan till mig på skarpen och då slappnade jag av något. Fick dock lov att sms:a lite med morfarn som försäkrade att Stellis mådde bra. Då blev det riktigt roligt, och skönt, att slappa och hålla hand i biosalongen....

... men ingenting slår så klart att komma hem till den här tjejen.

6 kommentarer:

Karin sa...

Långlet bruttan.
Jag sa det på Fejjan och jag skriver det hära med.Duktiga Ni!
Jag håller med i allt du skriver.Man ska vårda om varandra och som våran BVC kille sa till oss vid första hembesöket-Titta upp.På varandra.
Inte bara ner på den lilla ögonstenen.
Så nu brukar vi säga hemma ibland-Man måste titta upp lite också:)
Kram

MondayGirl sa...

När jag hade praktik på gymnasiet så var jag på Bergets Förskola och då gick Ludde där.
Det var nog 13(!) år sen, jag tror att Ludde gick på fritids där och var kanske runt 8 år.
Det jag skulle komma fram till är att jag tycker Stella påminner lite och honom =)

Nina sa...

Något annat som känns ganska flanigt när man lämnat sitt barn för vuxentid, är att hålla varandra i handen.

Härligt att höra att ni rår om varandra även fast ni fått en liten sessa.

Kram på er!

Karin sa...

Bra!!! Jag kom också ut på bio rätt tidigt efter att Alice fötts men då med min pappa och syster. Det dröjde tio (!!!) låååånga månader innan pappan i detta fallet var redo att släppa taget om guldklimpen och ha lite solotid med sin sambo (jag alltså). Det efter att vi haft ett litet samtal om just det du skriver, att vi är VI - inte bara mamma och pappa. Får dagligen påminna varandra om att inte enbart kalla varann just det utan vid våra riktiga namn. Att vara mamma är det bästa jag varit med om men jag vill inte vara bara mamma. Tror att det är viktigt att komma över den där spärren tidigt, då blir det bara lättare sen. Plus att det är bra för de små att då och då få lära känna sina far- och morföräldrar lite på egen hand - utan oss hönsmammor och pappor som övervakar, ha ha :)

Hon är allt för söt... Stella Victoria låter förresten jättefint!

Tin sa...

Likadan pyjamas som Svea! Glad blev jag när du kom in som en frisk fläkt idag :) Kramar

Elin sa...

Guuu så söt hon är :) kramar