fredag, december 18, 2009

Roger-sorg

Det är få tv-program jag snöat in på som jag gjort på Bonde söker fru. Jag bara älskar det programmet. Pallrade mig till och med ut till sällskapsrummet på BB och kollade på det tillsammans med bland andra underbara Siggan, som jag lärde känan där. Hur som helst så är ju vissa roligare att titta på än andra. Jag kommer till exempel ihåg säsongen när skånske Fredrik var med. Han var så rolig att det inte var klokt. Jag gjorde även en klockren imitation med en av hans brudar, gotländska Lena som bara pratade om grisar. I år var den mest lysande stjärnan Roger, utan tvekan. Han är så där härligt tafatt och helt lost. For real. Bästa var när han på speeddaten fick frågan av en av damerna; "varför valde du just mig"? "Ja, någon lär man ju välja", svarade underbara Roger. Vecka efter vecka har jag följt honom och de andra, men nu är det slut. Jag har Roger-sorg.

Annars har vi väl någon slags palkoma här hemma. Det blev en utsökt biff till middag, i gott sällskap, följt av en chokladmousse. Dagen har bestått av barmorske-besök. Det var så roligt att träffa Maggan, "min" barnmorska, för ett återbesök. Givetvis var Stella med. Maggan är klockren, verkligen. Hon förklarade för mig att jag nog inte förstod vilken tuff förlossning jag gått igenom och att jag var otroligt stark som klarat av det. Hon sa att det inte var ovanligt att en sån förlossning slutar med snitt. Då blev jag stolt över mig själv för att jag höll ut och inte en enda gång ville ha snitt, trots att krystvärkarna pågick från halv ett till kvart i fem. Det var skönt att få vissa delar av förlossningen förklarad för sig. Som varför de drog till lite med klockan. Hennes puls hade börjat gå ner ordentligt. Det hade jag inte förstått tidigare. Klockan drog de bara till med lite, för att hon fastnat en bit upp. Sen krystade jag ut henne själv. Det känns skönt, att hon inte blev tagen med klocka, utan att den bara drog till lite.

Efter MVC-besök intog Stella och jag Ica Maxi. Jag tycker att det var lite läskigt i dag när det var minus 26. Så lillan var rejält påbylsad och hade filt över bilstolen när hon förflyttades mellan bil och lokal. Inne på Maxi var det dock varmt - och en hel del folk. Jg hittade i vanlig ordning en massa trevliga människor att prata med så det blev en lååång (och dyr) handling innan vi landade hemma igen och fick i oss mat båda två. På eftermiddagen hade vi i vanlig ordning vår dagliga guldstund. Då lägger vi oss i Hästenssängen, ibland under filt och ibland under duntäcket. Så sjunger vi lite, just nu blir det mycket julsånger, och så läser jag lite tidning och Stella kollar på bilderna. Och så somnar vi en timme. Nära, så nära. Dessa stunder alltså, de är underbara.

Nu är det nedräkning till jul och lång ledighet för Stefan. Ska bli så mysigt att vara lediga alla tre i nästan tre veckor. Längtar! I år ska vi fira jul hos oss, det känns väldigt vuxet på något sätt, haha. Som om inte totalrenoverad villa, barn, kombi, katt, åkgräsklippare och pensionssparande är vuxenpoäng nog. Hur som helst så ska Stella få fira med sina mor- och farföräldrar samt faster Therese. Morbror Ludde jobbar tyvärr för mycket i jul så han firar med Idas familj i Uppsala. Jag är julsamordnare, kan man säga, för både mamma och svärmor ska hjälpa till med maten.

Nepp, nu ska jag mysa med min familj framför en film.

Inga kommentarer: