söndag, oktober 03, 2010

Hej då sommaren

Jag gillar söndagar som denna. Knoppade in innan tio i går. Det måste ju vara nåt slags rekord? Innan tio en lördag liksom. Galet skönt i dag i alla fall. Har ätit sedvanlig gofrulle deluxe och tittar på Nyhetsmorgon söndag. Det är mysigt, tycker jag. Helst en grådassig dag som denna då man kan tända ljus.

Helgen då, den har varit bra. Det hela började i fredags med middag med våra finfina grannar Jenny och Jerker. Jag körde på italienskt tema. Jag gillar teman när man har middagar. Hur som helst så blev det en förrätt med italienska smårätter.



Till varmrätt helstekt ryggbiff, risotto och rödvinssky. Åts med de här fantastiska köttknivarna jag fått låna för ett fotouppdrag. Nu måste jag definitivt köpa loss dem. Det var som att skära i smör, fast det var kött.



Efterrätten är en gammal klassiker som jag verkligen älskar: vit chokladpannacotta med hallon. Festade till det med att göra egen garnering av vit choklad.



I går var vi lite trötta men det finns det ingen tid för. Jag fick sitta en stor del av dagen, Jenny tog sig nämligen an min man för klipp och slingor. Så jag satt på salong och hade det bra. När vi var klara tog vi en skön promenad hemöver och väl hemma igen var det kväller. Gjorde en god pasta med älgfärs. Blev helt överlycklig i fredags när en av Stefans kompisar kom förbi med en massa älgkött till mig, som tack för att Stefan hjälpt honom med lite elmaterial. Jag älskar vilt! Så god smak. Och man vet att djuren haft det bra.

Det har så klart varit en massa Stella- och kattungemys i helgen. Det är nedräkning nu, för i veckan flyttar Harry och Uno.



Sötnosarna sover i fåtöljen. Annars är tvättunnan en favoritplats, där ligger de båda två och sover. Fast oftast sover de inte, utan härjar.



Jag och en mindre version av mig själv.



Hur kan man älska två personer så mycket? Världens finest.



I dag har jag kli i fingrarna. Vill göra massor. Ska säga hej då och på återseende till sommaren och höststäda både hus och trädgård. Vill också hinna göra äppelmos, baka och en massa mer. Stella ska nog få vara hos sina farföräldrar på eftermiddagen så att både jag och pappan kan jobba ostört.

Sköna söndag, njut av den.

Inga kommentarer: