söndag, oktober 24, 2010

Kalas och stundande äventyr

Datagenerationen. Det är lördag kväll, på väg mot söndag. Tre personer, jag, Stefan och Ludde hänger med varsin burk och har den stora burken, teven, på i bakgrunden. Jag gillar ändå sånna här kvällar. Vi samtalar lite, har det bra på eget håll liksom.

Det har varit en sjukt bra lördag. Ettårskalas stod på schemat och vilket kalas. Varje gång jag samlar våra vänner, med eller utan kids, så slås jag av vilken fantastisk vänskapskrets vi har. Jag bara njuter. Tack alla ni som gjorde den här dagen så bra.

Ettåringen med paketpåse.



Stella och Karin.



Stella och Ella.



Tårta. Rosa.



Bullar, rosa bullar.



Vår lilla skatt fick så mycket fint att det inte är klokt. Tack för finfina presenter!

Det var inte bara Stella som hade kul, utan även jag och Stefan. Karin och jag fick en stund på vår underbara balkong. Så fin hon är!



Jag var uppenbarligen inte en duktig fotograf i dag eftersom jag bara har bilder på en bråkdel av alla härliga människor, stora som små, som var här i dag. Desto bättre fotograf är ju min älskade lillebror som är här i helgen. Kolla denna, till exempel. Ängen utanför huset. Magisk vacker.



På kvällen hade vi mysmiddag med mamma och pappa. Temat var älg, kan man säga. Här rökt älghjärta på fäbodknäcke av surdeg och wasabikräm. Så. Jävla. Gott.



Själv känner jag mig som Carola, ungefär. I alla fall när hon sjöng "Mitt i ett äventyr". Jag är alltid mitt i ett äventyr men i morgon extra mycket. Jag ska delta i ett riktigt äventyr och kommer därför att lysa med min frånvaro ett tag. Sen funderar jag på att låsa bloggen, mest för att jag är så less på att så många läser och sprider skit men inte vågar göra sig till känna. Alternativt hittar jag på nåt nytt där jag får utlopp för mina privata tankar, högt och lågt.

Så länge, ta hand om er.

29 kommentarer:

Sl Jenny sa...

men.... jag vill fotsätta följa din blogg! Lämna oss inte....

Lycka till med ditt äventyr!

Kram
Sol Jenny

Therese♥ sa...

Fina bilder, lycka till med ditt äventyr! Så spännande!!

Marina sa...

Jag vill också fortsätta läsa - och är sjukt nyfiken på vad det är för äventyr du ska ut på..Lycka till!

Lotta sa...

Söt-Stella!! Kul att kalaset blev lyckat.
Och vad Spännande med ett äventyr! :D
Jag vill gärna fortsätta att läsa om du låser bloggen om jag får? :)

Kram
Lotta

Jenny sa...

Ja, lås bloggen Sofia. Man ska inte ge pärlor till svin. Då skickar jag min mailadress så får du såklart välja om du vill lägga till mig! :)
Fast vi aldrig träffats, och det är ändå som jag "känner dig" genom bloggen, det är ju lite orättvist såklart eftersom jag aldrig får röven ur och skaffar mig en egen blogg.
Kram och lycka till :) ! /Jenny

Karin sa...

Du kommer att gå långt i dina äventyr.
Kramar

Anonym sa...

Hoppas du inte slutar. Jag läser anonymt och har nog aldrig kommenterat, men oj va mycket inspiration man får här. Framförallt i matlagningen, men även en liten kick att ta sig ut på en powerwalk! Kram!

Johanna.S sa...

jag förstår inte varför folk måste va på det viset, varför vara anonym, kan man inte åtmistone underteckna med sitt namn. Vill gärna följa dig vidare i livet :-) kram

Madde sa...

Vill också fortsätta läsa din blogg, tycker de är så kul med dessa maträtter du lägger ut kort på, och även få följa den lilla tjejens utveckling!

Mia sa...

Åh va spännande!!! Har detta äventyret något med din Stockholms-tripp att göra?? *nyfiken* Lycka till iaf, vad det än må vara! =)

Att det ska finnas rötägg överallt som alltid ska "förstöra" för nån... Less!
Önskar att jag kan få fortsätta följa dig om du låser bloggen, men förstår om du vill hålla dina åsikter, tankar, känslor, ja ditt liv, mer privat!

Marie sa...

Jag vill jättegärna fortsätta läsa. Blir så sjukt inspirerad av all fantastisk matlagning och inredning. Jag känner dig inte privat, men jag hoppas ändå att jag får äran att få fortsätta läsa.
Lycka till på ditt äventyr !!Har en aning om vad det kan vara.....
Du kommer lyckas galant!
Kramkram

Anonym sa...

En blogg har man väl för att man vill att folk ska kunna läsa eller?
Annars finns det något som heter "dagbok". Då får man ha sina tankar och åsikter för sig själv, och slippa bli irriterad över att annat folk tycker annorlunda!

Anonym sa...

tycker verkligen att du har en jätte mysig blogg Sofia, maträtterna som du lägger ut ser helt fantastiska ut! /Hanna

Nina sa...

Söt Stella är helt ljuvlig och vad nyfiken man blir på ditt äventyr.

Jag vill också fortsätta följa bloggen!

Kram och lycka till!

Anonym sa...

Bästa Sofia, jag läser din blogg med stor glädje och behållning - och hoppas du vill fortsätta dela med dig av dina upplevelser även i framtiden! Lycka till med ditt äventyr!!!
åw

Anonym sa...

Tråkigt om du ska låsa bloggen :( Du kanske kan ha en matblogg öppen för oss som inspireras av din matlagning & recept ? Lycka till med ditt äventyr!
/Anna

Madelene sa...

Jag vill gärna fortsätta läsa din blogg. Tycker om innehållet och sättet du skriver på. Men förstår om du vill låsa den. Jag har ju själv ingen egen blogg men jag skulle tycka det va jobbigt att inte veta vilka som är inne å läser och anonyma som lämnar elaka kommentarer.
Kram Madde

Anonym sa...

Jag tycker din blogg är jätte intressant, och vill gärna fortsätta läsa! / Anette

Cajsa sa...

Jag tycker om att läsa din blogg och jag förstår verkligen inte att det finns människor där ute som är så bittra så att de inte kan göra annat än snacka skit osv. Jag känner inte dej, jag tycker dock du verkar vara en underbar människa! De anonyma som skriver skit och sprider ut skit är bara avundsjuka. Jag skulle aldrig skriva eller snacka skit om någon som jag inte känner (inte nån jag känner heller för den delen), det finns ingen som har rätt till det. Dom som tror det, är dom stora förlorarna här i livet. Jag placerar mej själv vid vinnarna och där tror jag att du också platsar!

Lycka till med allt!

Helena sa...

Trist att en del människor inte satsar energin på sitt eget liv ist för att offra den på skitsnack om andra. Förstår om du väljer att låsa bloggen. Har själv ingen egen blogg av olika anledningar men en är just att jag inte vill dela med mig av mitt liv till sådana människor. Även om jag hoppas (och gärna vill tro) att dom är få så kan det bli tråkiga konsekvenser när man bor på en liten ort där "alla känner alla". Visst, man kan välja själv hur personlig man vill vara men vitsen med skrivande ligger nog för många trots allt i att skriva av sig tankar och åsikter. Eftersom jag har familj med lite större barn vill jag inte heller att de i sin tur ska behöva höra kleti och pletis åsikter om vad vi åt och gjorde i helgen eller hur det ser ut hemma hos oss. Fegt kanske, med tanke på att jag tycker att det är roligt och inspirerande att läsa andras bloggar. Även om jag sällan kommenterar är det trots allt det de handlar om för mig. Inspiration. En blogg ska ge mig inspiration och energi annars är den inte värd att läsa. Så tack Sofia, för både inspiration och energi! Energi som jag för övrigt satsar på värdefulla sker :)
Lycka till med ditt äventyr!

//Helena i Älvdalen

Maria sa...

Fortsätt ha bloggen öppen, jag tror att antalet människor som inspireras av den är större än det antal som snackar skit. Så håll den öppen för oss som gillar den, vi gillar dig=)

Kram

Anonym sa...

Drömde att jag åt hos er i natt. Ni bjöd på myntamarinerad räv och det var hur gott som helst.

C.Rockmyr sa...

Hoohoo! Saknar bloggandet här! Sluta inte..!

ulrika sa...

Sofia!!! Masterkock 2010,vet inte riktigt vad det är men jag tror du kommer äga det :) Hoppas du kommer skriva om ditt äventyr...när tiden är inne :) Och INTE kan du väl sluta blogga,nej inget sånt trams nu :) Kram u

Karin sa...

Välkommen hem lovely you.
Galet kort på mig-tack kära vän.
Nu ser hela Mora att jag har lagat tanden:)
Ses snart.Kram!

Jenny sa...

Åh vad härligt att läsa att så många av er goa, mysiga, härliga människor lämnar ett spår i kommentatorfältet! Till exempel, Kajsa och Helena ni skriver ju som jag tänker, vad fint ni skriver.

Sofia: nu lägger jag till dig som min vän på fejeriet, fast vi aldrig träffats (fast Kimmen är faktiskt en gemensam vän såg jag nu :) ) Eftersom jag inte har en egen blogg, så kanske vi kan lösa det så, så får du veta vem den där Jenny som kommenterat sen typ i påskas är.

Maria sa...

Misstänker att det kanske är inspelningen av Master Chef som startar i Gävle denna vecka som är ditt stundande äventyr, eller? :)

Gillar din blogg, vore synd om jag inte fick fortsätta läsa (och jag brukar faktiskt kommentera lite då och då :))

Mia sa...

Jag lägger nog åxå min röst på svenska MasterChef!
Håller tummarna!!! (även om jag skulle ha fel i min gissning) :)

Apropå nåt helt annat, som inte alls har med inlägget att göra...
Vad fotar du med för kamera??
Håller just nu på å letar ny kamera å jag tycker att du alltid har så himla fina bilder här!
Kanske beror på dig som fotograf (antagligen) men är ändå nyfiken på vad du använder?

Anne sa...

Jag vill fortsätta läsa! Vissa människor (helst här i trakten) har ett behov av att prata skit. De är säkert bara avundsjuka! Du får se det som att du är en mkt intressant och betydelsefull person eftersom de lägger ner sin energi på detta och trots att det är HELT frivilligt att läsa din blogg! Det är inget att bry sig om! Kram Anne