fredag, oktober 08, 2010

Fredag- det kan bara bli bättre

Okej, maken har köpt ny telefon. Typ en iPhone fast Ericsson. Dag ett kunde han inte svara. Inte använda sina nummer. Inte ringa. Nu har han lyckats lista ut de funktionerna. I går och i dag vaknade vi av någon slags orkester inne i sovrummet. Det var den nya telefonjäveln. Och givetvis har han inte listat ut hur man stänger av larmet. Så efter en mindre konsert vaknar jag- på väldigt dåligt humör, Stella- med världens bästa humör och kattungen Uno- som firade familjens uppvak med att hänga i gardinerna. Jag får spel.

Nåja, det kan ju bara bli bättre. Har fått i Stella välling och ska själv avancera ner till frukostbordet. Just nu ligger vi i sängen alla fyra (jag, Stella och två av tre katter). Datorn i sängen ligger kvar sen i går kväll. Har upptäckt underbara SVT Play. Finns hur mycket kul som helst och ett toppensätt att avsluta kvällen på.

I övrigt innehöll gårdagen vår lilla roadtrip till Insjön. Blev en del shoppat faktiskt, bland annat ett par jeans.

Hemma igen var det dags för chipmärkning och vaccinering av kattungarna. Jag tycker att det är dags att höja katters status i samhället och alla katter ska chipas och vaccineras. Jag stoppade in Uno i kattburen och åkte för att hämta upp Harry och hans lillmatte Ella, sex år, som skulle följa med. Jag går hos veterinären i Orsa och på vägen dit i bilen pratade Ella om Kalle Moraeus och frågade om vi kunde åka och titta på hans hus efter veterinärbesöket.
När kattungarna, som skötte sig exemplariskt och fick många lovord av veterinären, var klara och vi lämnade behandlingsrummet så dyker Kalle Moraeus upp. Ella blev alldeles knäpptyst. Jag har varit hemma hos Kalle några gånger och vet att han har två katter som han högaktar. Han blev alldeles kär i Harry och Uno. Med skämtsam ton sa han att Harry borde heta Kalle.
I bilen hem berättade Ella att Otto, som hon tidigare döpt Harry till, numer heter Kalle. Och sen levererade hon en sån där underbar kommentar som bara underbara barn kan få till: "Jag glömde att fråga Kalle var Melodifestivalen bor".

I dag ska vi på bebissång. Det är ju vanligtvis på onsdagar men denna vecka flyttad till fredag. Sen väntar lunch på stan med Tin. Som skrivet, denna fredag kan bara bli bättre.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Taskigt att kritisera maken, jag har full förståelse; har en hel del egna erfarenheter av roliga saker som kan hända med telefoner.
Pappsen

Madelene sa...

Nya telefoner är inte att leka med i början men roligt när man lärt sig:) Hittade du jeansen på lager 70? För oss som bor i Leksand är de tur att man faktiskt kan hitta både nya skor å en ny outfit för kvällen i insjön:)
Ha en trevlig helg!
Kram Madde

Sofia sa...

Pappa: Det är bara för att du vet att det likaväl kunde vara du ;)

Madde: Japp, Lager 70. Gjorde ett riktigt kap på ett par Vila-jeans. Måste tipsa om deras underbara vinterstrumbyxor som hänger vid kassan. Skönaste jag provat, köp (om du gillar att ha kjol och klänning även när det är kallt).
Trevlig helg du med. Du får ta och komma till Mora snart så vi kan styra upp en tjejfest med sin fina syrra och några till :) Kram.

Madelene sa...

Kommer gärna till Mora på tjejfest, vi får säga till syrran att dra ihop nått:)Då ska ja kolla på strumpbyxor där.
Kram

Marie sa...

Hihi - fick mig ett gott skratt av telefonberättelsen. Har liknande upplevelser :)