måndag, mars 01, 2010

Tack och svar

Tack hörrni för alla bra overalltips! Nu ska det handlas :) Verkligen så himla bra att fråga om hjälp här i bloggen.

Ska passa på att svara på två andra kommentarer också. Någon frågade om vilken getsot som är godast. Well, det är väl de lite dyrare. En chévre med kant (som kan tas bort). Den ska vara krämig och kladdig. De stora tjocka bitarna är godare än de små enligt mitt tycke. Har just nu slängt förpackningen jag har eftersom jag köpte en hel sån där getost-stock sist. Annars köper jag alltid de i lösvikt som ligger i ostdisken. De med aska är också goda och smakar lite mildare, det vill säga mindre av den karaktäristiska getsmaken.

Roligaste kommentaren måste ju vara den som vad jag skulle bjuda på om jag skulle vara med i "Halv åtta hos mig". Det är flera som föreslagit att jag ska söka dit... är det några mer i Mora som är sugna? Sök! Så kanske det blir ett program. Nåja, för att återgå till frågan så beror det nog lite på vilken dag jag skulle söka, vad jag tycker är allra godast just den dagen liksom. I dag skulle jag föreslå ett litet paket av grillad färsk sparris och parma som serveras med halstrad pilgrimsmussla, reducerad balsamico och parmesan på salladsbädd till förrätt. Till varmrätt skulle det bli lammfilé eller möjligtvis lammytterfilé som helsteks långsamt med ett skal av peppar, vitlök, rosmarin, timjan och citronskal. Till den min übergoda rödvinssås och kanske de där potatisbakelserna fyllda med getost som jag gjorde för ett par veckor sen. Om jag vågar, det vill säga (med tanke på att en del verkligen inte gillar getost). En ljummen sallad på färska hericot verts och sockerärtor till det. Efterrätt är svårare. Nåt med choklad. Kanske en konfektaktig maffig vit chokladtårta med en god kula hemmagjord glass på hallon- och limespegel. Hur låter det? Till fördrink skulle jag bjussa på Kir Royale (Kir och Champagne), ett gott Chardonnay eller möjligtvis Chablis till förrätten och till varmrätten skulle jag nog välja ett Amarone-vin eller min favvis från Lindeman. Jag måste btw börja läsa på lite mer om vin. Också så himla kul att få ihop det rätt!

Inga kommentarer: