tisdag, mars 11, 2008

Paus från verkligheten

Jag har alltid anammat uttrycket "bit ihop". Det har jag också gjort många gånger de senaste åren. Att driva en verksamhet och vara ytterst ansvarig för den är mycket påfrestande. Det har varit jobb, slit och mörka stunder. Samtidigt som det, så klart, varit helt fantastiskt, oslagbart lärorikt, peppande, inspirerande, självförverkligande och så vidare. När vi sålde bolaget i augusti så blev det förvisso vissa förändringar men ansvaret kvarstod. Jag har levt och andats Magazin i snart två år, oavsett om jag ägt en andel i bolaget eller inte. Jag har levererat varje vecka, oavsett om jag varit sjuk, fått lov att ta ledigt eller varit på kurs - har jag varit borta har jag fått jobba in det. Förra veckan fick knopp och kropp nog. Borde kanske ha lyssnat på vissa signaler tidigare men när jag fick yrsel, såg suddigt och kände mig orkeslös var det dags att inse att jag behöver ta det lugnt. Tänkte att lite vila i helgen skulle räcka men icke. Så fort jag kom till jobbet i måndags så kom den där känslan igen. Det jag märkte det mest på var att jag kände noll lust. Noll lust till något.

Efter några samtal och roddande så checkade jag i går efter lunch ut från den här veckans jobbande. I´m done. Nu ska jag koppla av, det är nämnligen något jag inte klarar av numer. Kan knappt ligga/sitta still och irrar runt konstant i jakt på något nytt att göra. Den här veckan är jag alltså ledig och övar på att ta det lugnt och, framförallt, ta hand om mig själv.
Idag har jag:
* Morgontränat med Pamela
* Varit förvirrad och undrat vad man gör en regnig tisdag i mars när man inte jobbar men måste ta det lugnt
* Provat jeansbeståndet och spanat på nätet efter nya jeans (det blev lite annat span också)
* Varit ännu mer rastlös
* Solat
* Surfat
* Lagat lunch
* Röjt i tvättstugan
* Varit panikslagen över att inte göra något vettigt

Nu ska jag lägga mina laxfileér i en marinad bestående av färsk riven ingefära, vitlök, soja och sesamolja. Sen blir det hemma-spa, dusch och mys i sängen med bra bok - precis vad jag behöver. Ikväll ska jag och Stefan hälsa på Malin och Linus på Kattåsen. Det ser jag mycket fram emot.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra gjort. Du måste ta sånt på allvar. Du vill inte hamna där jag var, det är inte kul nånstans. Så ta det lugnt och fortsätt lyssna på kroppen.