tisdag, februari 15, 2011

Säkra och bind!

I dag ska jag inte skriva om familjelivet, jobbet, maten, shoppingfynd eller annat trivialt. Nej nu ska jag behandla ämnet ekonomi, eller snarare räntan - som höjs i dag och spås fortsätta höjas vid varje Riksbanksmöte resten av året. Experter spår att den kan komma att ligga runt fem procent vid slutet av året. Det rör inte mig i ryggraden. Det finns en enda anledning till att jag låste våra lån i samband med att vi tog dem, för då kan jag sova gott om natten även i tider som de som kommer. Visst, vi kunde säkert haft lägre kostnader när räntan var som lägst men det rör mig inte heller i ryggraden. I slutändan går det säkert jämnt upp men det kvittar, för med rörlig ränta hade jag haft ont i magen när räntan börjar stiga. Det har jag inte nu och kommer inte att ha heller.

En annan aspekt är alla dem som lånat på under de tider av låg ränta som varit. Köp bil, skoter, renovera och bygg - på huslånet. Det är de höga lånen som ju verkligen räntehöjningen märks på. Ibland har jag funderat på när bubblan spricker för vissa. Ooops, flera tusen mer i månaden för vi ville ju så gärna ha det där och det där då när det var så "billigt" att låna. Nu känns det extra bra att ha relativt låga lån i förhållande till vad vi har och dessutom bunden ränta, var så säkra.

Har gått all in på att binda saker, för i slutet av sommaren band vi även elen. Så de nuvarande elpriserna bekommer mig inte heller. Jag sover gott och har alla lampor tända medan. Nej det har jag inte men jag sover gott i alla fall.

Nu ska jag måla naglarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

LIKE =)
/Mooona