onsdag, maj 07, 2008

Kattparadis

För snart två år sedan fick nog mamma och pappa ångest över att barnen var utflugna och skaffade istället raskatter att ha som bebisar (jo, för så är det). Särskilt pappa förvandlades från en som inte alls var intresserad av djur till värsta katt-fanatikern. Hans Ragdoll-katt Isis har det sedan länge varit bestämt att det ska avlas på och i början av veckan började sötnosen att löpa (eller vad det heter i katternas värld). Pappa skulle igår åka till damen han köpte Isis av i Sandviken för där väntade en stor stilig hanne på henne. Eftersom mamma hade bokat tjejmiddag behövde pappsen ressällskap och jag var inte sen att haka på. Det ångrar jag inte.

Damen bodde i en jättelägenhet och hade ett tiotal vuxna katter i reserna ragdoll, perser och exotic. På det hade hon fyra kattungar som var ett par veckor och två som var 14 veckor (tror jag, det var mycket katter). Jag dog! Det var som ett kattparadis. Oftast när någon har så där många djur så brukar det ju vara äckligt och så men inte hos de här katterna. Det var fräscht och de hade det hur bra som helst. Jag blev speciellt kär i en vit exotic med ett brunt och ett blått öga. 30 000 hade damen pungat ut för henne och importerat henne från Ryssland. Jäklar vilka business det är i raskattbranschen!

Efter att ha myst med katter i säkert två timmar fick pappa slita mig till bilen. Isis fick flytta in på en toalett med en hane och vi får verkligen hoppas att de får till det... det betyder nämligen att mamma och pappa kommer att ha små mini-ragdolls hemma om ett antal veckor. Då flyttar jag in där ett tag.

Roligaste var att lura i Stefan att jag köpt en vit bebisperser för 10 000. Han trodde det tills jag inte kunde hålla mig längre. Trots härliga dyra katter i massor var ändock lyckan att krypa ner bredvid den bästa av de bästa, Ramses. Han slår alla andra. Dessutom vill han leva som ensamkatt.







Inga kommentarer: