fredag, augusti 17, 2007

Aldrig har fredagen varit så efterlängtad

Det är fredag eftermiddag och det är strax dags att gå hem. En tuff vecka har det varit så aldrig har fredagseftermiddagen känts så sweet som den gör nu. Vi har effektiviserat vår produktion och äntligen, Ä N T L I G E N är tidningen klar idag och inte på söndag natt som den brukar. Jag slipper helgjobb. Det är det bästa. Formgivarna i Borlänge har gjort ett kanonjobb så nu kan jag åka hem och vara lugn och avslappnad. Sköners.

Nyss hamnade jag i en het diskussion med min kära sambo. Jag satt här och gormade och han satt längst upp på nock på vårat hus och skrek (måste för övrigt ha varit en syn). Vi var väldigt oense om vem som ska handla. Jag tycker att han, som varit ledig hela dan, borde ha större ork att ge sig in bland alla fredagshandlare. Han tyckte att jag, som ändå är i stan, likaväl kunde handla. Tillsut blev jag så sur att jag gör som jag alltid gör - blir tvärsur och skriker att "ja, vafan jag handlar väl då". Sen vägrar jag svara när han ska ringa och säga "nej, jafg handlar". Det kan mycket väl bli så att båda handlar istället, av ren jävulskap för att sen spela martyr. Jag blev också riktigt less när jag nyss kom på att jag måste in på apoteket och hämta ut nya p-piller. Jag hatar apoteket. Eller kanske framförallt alla sega kassörskor på apoteket.

Idag skulle jag bara in en sväng på bolaget för att köpa en flaska rött. 750 spänn senare får jag lov att ta hjälp av svärmor för att få ut kassarna. Stefan ville ha en massa öl. Sen ville han ha något som han sa hette Desirée (läs som namnet Desireé). Jag kände mig som ett frågetecken innan jag kom på att det han ville ha var det där sommarblasket Desire (läs som det engelska namnet för begär). Stackarn, han är inte så bra på engelska. När jag ändå var på bolaget passade jag på att köpa födelsedagspresent till svärfar som fyller 54 år i morgon. Det blev en dyrgrip i form av whiskey.

Jag hade tänkt hitta ett vrålsnyggt skärp som jag kan ha till någon av mina klänningar i morgon. Problemet är bara att det inte finns några vrålsnygga skärp i Mora. Faktum är att det inte finns något vrålsnyggt överhuvudtaget i Mora. Jag blev sur och gick tillbaka till kontoret med endast en hårspray i shoppingkassen.

Nu åker jag snart hem och dör i soffan.

Inga kommentarer: