torsdag, mars 03, 2011

Tid, ge mig mer

Har blivit varse att det inte är så bara att få ihop livspusslet när man vill mycket och allra mest vill vara med sitt barn. Dagarna går till jobb, så klart och just nu är det riktigt kul att jobba. Sen har jag kommit in i en träningsperiod och vill prioritera det för det mår jag bra av. Men, det jag allra, allra mest vill är så klart att vara med min solstråle. Titta vad stor hon har blivit!




Så, hur får man livspusslet att gå ihop? Jag ska egentligen inte gnälla, för vi har ett (snällt och nöjt) barn och Stefan är fortfarande pappaledig. Men ändå. Jag vill ha mer tid. Framförallt mer tid till min älskade dotter. Längtar riktigt mycket efter en härlig mysmorgon med henne på lördag.

Annars var jag på en glädjeinjektion i dag. Var på Företagarnas frukostmöte i Vasaloppsmässtältet. Trevligt. Sen tog en riktigt trevlig föreläsning vid av och med Nisse Simonson som pratade kring ämnet "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra". Klockrent. Sammanfattningsvis kan jag meddela att vi ska prioritera motion, tänka positivt och va glada över det vi har. Fast Nisse bäddade in det på ett himla bra sätt. Läs mer här.

Resten av dagen ägnades åt möten, bland annat i Leksand, och när jag landade i hemmet var jag riktigt mör. Så himla lämpligt att bästa svärmor bjöd på mat. Hann mysa med Stella i sängen ett tag innan middagen och det är så roligt nu när hon verkligen vill krypa upp i ens famn. Vi lämnade gullungen hos sin farmor och farfar en timme efter middagen och passade på att riva av en helgstädning. För det är ju så skönt att ha det gjort på torsdagen.

I morgon är jag inte ledig, men det känns ok. Ska ha en riktigt skrivardag och sen ta helg. Ska bli underbart skönt.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Men vilken sötnos ni har! Visst går tiden fort? De var ju nyss bebisar... Ha en fin helg! Kramar

Anonym sa...

Välkommen till klubben "stoppa klockan". För det första, vilken liten gullungen ni har. Som sagt ta reda på den tiden för den får du aldrig chans att ta igen,och du kommer att ångra dig resten av livet om du inte tar till vara på den!De är bara små en gång livet. Jag studerar med två små barn, har nu pluggat på iuniversitet i 3,5 år, till sommaren. Har lite ångest för att tre år har gått och tre år av ständig prioritering. Svårt att prioritera mellen pluggandet och barnen. Kämpa på, positiv inställning som sagt,det kommer man långt med!Ta en dag i taget. Lycka till!. //Sussie

Pernilla sa...

Vad fin hon är! :)

Anonym sa...

För att få mer kvalitetstid med barn och man har vi skaffat en "RUT" som städar hela huset kontinuerligt. Hur skönt som helst. Rekommenderas!

Anonym sa...

ååååå, hon är så söt den lilla damen!

Kram

Maria Lekander

Jenny sa...

För mig är det så, jag vill städa mitt hem själv. För att jag gillar det, det är avkopplande, och för att jag inte är perfektionist i städningen. Jo på vissa saker, kök och badrum, men resten kan få vara lite dammigt i hörnen. Mig kvittar det. Och det är fräscht, för min familj och för gäster. Jag är ett allergibarn så det får inte vara för städat! Tror damm i måttliga mängder är bra för de små. Så RUT går bort för mig, men funkar för andra. Fast den dagen jag har flera barn så ångrar jag allt jag skrev ovan:-)
Ha en fin helg, kram.

Anna sa...

Sofia... känner igen det där med tiden......
tittar till er ibland på bloggen, så stor tjej ni fått en riktig tösabit! Må gott!
Kram Anna