onsdag, mars 16, 2011

En helg och en vecka

Nyss satt jag här och det var förra onsdagen.

Mycket har hänt. Bara massa kul, faktiskt. I fredags hade vi en underbart solig dag med väldigt trevligt sällskap i form av Jessica och Tyra. Vi tog först en skön prommis medan småtjejerna sov i vagnarna och sen var det bus och lek hela eftermiddagen. Vilka tjejer! Kul att de kommer så bra överens. De är tveklöst Moras finaste ettåringar. Kolla själva.



Min älskade dotter börjar skolas in på dagis nästa vecka. Det är jag emellertid inte ett dugg orolig för, det är mest att det känns konstigt att hon börjar bli så stor. Hon låg ju nyss som ett litet knytte på mitt bröst. Dagis kommer att gå som en dans, hon och Stefan har varit där och hälsat på och den enda gången hon blev ledsen var när de skulle åka hem.




Helgen då. God mat och arbete, typ. Träningsvärken efter att med slägga ha huggit ut halva källaren och sen burit ut all sten och sand har fortfarande inte lagt sig. Vilket fyspass! 11 släpkärror sten blev det. Här bjuder jag på en klassisk före-bild. Det färdiga resultatet kommer. Inom sinom tid. Vill passa på att tacka Jimmy (bilden) och Hasse för den suveräna hjälpen.



Mat var det också ja. Fortfarande lika kul med mat men jag är jädrigt dålig på att blogga om det. I helgen köpte jag hem mitt favvokött; lammytterfilé. I just love it. Här serverat rare, som bra kött ska vara, med friterade bakpotatisklyftor, dito lökringar, karamelliserade polkabetor och getostkräm. Mmmmm.



Veckan har rivits av i ett rasande tempo. Det är kul på jobbet, kul att träna och sen hinner jag med lite Stellamys. Sen är dan slut. I dag fick vi dock oväntat besök av Ludde lillebror och Ida samt mor och far. Jag bjöd på en saffrans- och vitlöksstinn fisk- och skaldjurssoppa. Gott!

Eftersom det är torsdag i morgon så är det fredag för mig. Skönt. På fredag väntar först besök av lokaltidningen och sen avfärd mot weekend i Vemdalen med Anders, Karin, Maya och Freya. Ska bli så himla kul, skönt och trevligt.

Förresten, ni som frågat (och eftersom jag säkerligen svarar på frågan tio gånger om dagen) så är det snart dags. Halv åtta hos mig, Moraveckan, börjar sändas 28 mars. Det kändes som att det var en evighet dit när vi spelade in under Luciaveckan i december. Men nu är det alltså dags för mig och de andra härliga Moramänniskorna som var med att vara med i min favvoserie. Känns surrealistiskt men så klart fruktansvärt skitkul. Jag är sist ut, så finalmiddagen den 31 mars går av stapeln hemma hos mig.

1 kommentar:

Therese♥ sa...

Fin hon är din lilla Stella som blir stor tjej! Fort går det... Tycker också min äldsta nyss va min lilla bebis och snart börjar han i förskoleklass. Vart tiden tar vägen, det vet då inte jag! Kul med lite Mora TV snart!