måndag, november 22, 2010

Sunkigt

Veckorna rusar jag jag fattar inte ens vad vi gör. Nyss var det fredag och nu är det måndagskväll. Den där fredagen blev ett sjöslag i sällskapsspel. Spontanbjöd in grannparen på lite glögg. Åtskilliga timmar senare hade vi avverkat flera sällskapsspel i flera olika lag. Det var så trevligt, uppenbarligen, eftersom vi inte hade vett att gå och lägga oss förrän vid tre, fyra så där. Var verkligen jättepigg när fröken ville upp vid halv nio. Men det finns ju inga alternativt, liksom. Man går upp.

Lördagen blev således riktigt slapp. Kaminmys typ. Fick dock hoppa ur pyjamasen för något mer passande för på kvällen vankades det traditionsenlig ljusstöpning med Stefans släkt. Det är ett trevligt gäng det där i blandade åldrar och ljus blev det även i år.

I söndags var vi Jemthans on tour. Först gick svarta faran till Näset, Älvdalen, där vi äntligen fick träffa Malin och Linus lilla Agnes. Som vi har längtat. Vi åt alldeles för mycket fikabröd och det var väldigt kul att så våra fina vänner, första gången som föräldrar.

Genom skogen via Evertsberg sladdade vi vidare till det lilla huset i skogen vid sjön. Casa Westman i Venjan. Pappa bjöd på middag eftersom mamma varit på en av alla otaliga pysselkurser. Det var trevligt i vanlig ordning och vi kunde summera en förstklassig söndag när vi rullade upp på infarten med "Här kommer Pippi Långstrump" på hög volym. Lill-Tellan var rätt less på bilåkning vid det laget men lite Pippi kan få henne att stå ut ett tag till.

Så var det måndag då. Jag kände mig sunkig och sur i morse. Det gick dock att råda bot på genom en redig storstädning och lite annat pyssel. Efter en god middag gjorde jag något jag inte gjort på mycket länge: styrde kosan mot badhuset. Vi råkar ha Sveriges sunkigaste badhus här i Mora. Det är gammalt, slitet. Det är mögligt, det är rostigt på toaletterna. Man måste ha hänglås för att kunna låsa in sina pinaler (hur många springer runt med det liksom?). Dessutom är bastun avstängd liksom hälften av duscharna. Eftersom det var kärringvattengympa i dag så fick jag trängas i duschen. Jag vill inte trängas i duchen. Inte heller vill jag bli nerplaskad av andra simmare och jag vill inte behöva veja för ohängda ungar med simfötter och cyklop i motionsslingan. Trots allt detta så var det förbannat skönt att simma en timme (eller det var det inte, för finns det något tråkigare än att simma egentligen? En timme känns som en halv dag) men det är ju skönt efteråt. Lite sol och bubbel på det och jag kände mig som en ny människa.

Att det ska vara så svårt. Att jag aldrig lär mig. Jag mår bäst av att få ta ut mig lite fysiskt, helst varje dag faktiskt. I morgon säger jag hej till nytt gymkort på nytt gym. Har kraftigt löpband-längt. Ska till och med bli kul att lyfta skrot, i alla fall när man kommit in i det.

Nåt annat jag längtar efter är min nya leksak. Jag vet egentligen inte varför jag gått och dragit på det. För det är ju glasklart att jag ska ha en iPhone 4. I morgon ska jag hämta den och samlingen är nästan komplett: MacBook, iPod och iPhone. Bara den där iPaden som saknas då. Jag som är en sån Macnörd kommer ju gå bananas. Tur att Stefan ska vara borta i morgon kväll så att jag får leka ifred.

Gonatt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahaha, du är rolig du =)

Hoppas du får leka mkt med din nya tele...

Kram

Maria L

Anonym sa...

håller med dig om badhuset, riktigt tråkigt att gå dit faktiskt. kul att du ska börja på class, vi börjar med zumba nu i dec så häng gärna på då, provade i veckan och till och med jag hängde med:), riktigt kul var det!kram Hanna

Nina sa...

Usch, lät inget vidare med badhuset. Jag är lite smått allergisk mot bubblet med okända mäniskor. Sitta där i andra människors hudavlagringar.

Nog är det skönt att få simma, helst om man tränar annat eftersom simningen blir så avslappnad och man får sträcka ut kroppen.

Härligt att du ska börja gymma. Man mår så jäkla bra efteråt. Är inne på andra veckan med regelbunden träning and i like it a lot!

Lycka till din lilla tekninnörd :) SÅ hoppas jag att vi synens under jul!

Kram

Lotta sa...

Jag håller med dig om simhallen i Mora! :/ Men det ska nog bli en förämdring vad jag hört...varmare,bättre fik och en del annat så man får hoppas att det blir bra mycket bättre än det är nu. Vi ska nog dra till Rätt
vik eller älvdalen nästa gång.Vi har startat en tradition med barnen att åka en gång i veckan på lördagar för att Noah ska bli van vid vatten och lära sig att simma! :)
Jag har oxå beställt en Iphone :D...längtar tills den kommer!
Hoppas allt är bra med er!?

Kram