måndag, november 29, 2010

En Lanvin i Långlet

Jo då, herr och fru Jemthans hade det så klart riktigt bra i Stockholm. Det var dock ett jäkla busväder och söderöver blir de ju alltid lika lamslagna. Varje. Gång. Har man inte lärt sig att snön kommer varje år?

Nåja, efter en snörökig transport ner checkade vi in på hotell Rica på Hötorget. Jag ville ju hinna så mycket som möjligt och föreslog att vi skulle skippa lunchen men maken hade som tur var förståndet i behåll. Blev grekiskt och ett glas vin. Sen var det dags att göra stan och det är ju både och. Kul för att det finns så mycket kul att kolla på. Mindre kul för att det är ett sånt kaos. Jag skulle aldrig vilja bo där igen, allra minst nu. Och när jag såg alla barnvagnar så tänkte jag hur lyckligt lottad Stella är som slipper växa upp där.

Hade i vanlig ordning klänningspanik men Stockholm är ju the place to be om man har det. Efter en del span sprang jag in på H&M Hamngatan och där hängde den här vackra för sig själv. Trodde att Lanvin-kollektionen var helt slut men det fanns en och annan gobit kvar. Vi hamnade så klart i en diskussion om man ska köpa en klänning för 1500 på H&M men jag vann den. Så Lanvin fick följa med hem till Långlet. (Det är rosadrömmen längst till höger).



Efter shopping mötte jag upp Jessica som jag lärde känna när jag var på äventyr för en tid sedan. Vi tog ett glas vin och skrattade en massa. Hann med lite kändisspotting också och det är ju alltid kul för en lantlolla som jag.

Själva huvudattraktionen på resan var Stefans kusin Mattias 30-årsfest på kvällen, även den i en lokal på Hötorget så vi hade krypavstånd hem. Det var en trevlig fest som slutade sent. Var dock hyfsat pigg på söndagen och hann med en vända till på stan innan vi åkte hemöver i nytt snökaos. Hemma väntade världens goaste Solstråle som vi så klart saknat en massa. Och så ligger det ju något i "Borta bra men hemma bäst". För jäklans vad skönt det var att komma hem till underbara Långlet igen.

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Smaken är som baken :)
Min meningen är den att ett barn inte är mera lyckligt lottad för att det slipper växa upp på det ena eller andra stället.
Jag tror att det blir vad man gör det till :)
Kram

Pernilla sa...

Svenska är tydligen inte min grej idag... men du kanske fattar ändå :)
(meningen = mening)

Helena sa...

Vi var också i Sthlm i helgen. Fast på aningen lugnare äventyr som fotomässa och så så klart lite shopping. Passade även på att se utställningarna på Fotografiska och kan verkligen rekommendera "Fashion" som pågår till 2 jan.
För övrigt håller jag med, är himla skönt att komma hem till bynn igen efter några dagar i huvudstaden :)