måndag, juli 30, 2007

Reserapport Cefalú, Sicilien

Förra fredagen skulle jag börja boka och planera vår redan nämnda roadtrip. Av ren tillfällighet (eh?) surfade jag i på Ticket och sen vidare till Ving, Apollo och de andra researrangörerna i jakt på sista minuten-resa. Helt plötsligt blev vi ganska så sugna på att sticka till Medelhavet istället för en roadtrip i tråkigt Sverige-väder. Efter att ha hetsringt till de olika researrangörerna hundra gånger och fått svaret att det enda som finns kvar är Santorini-resor till tråkiga Grekland var besvikelsen stor hos mig. Jag gjorde ett sista försök hos Apollo och då sa tjejen i luren att "hoppsan, nu kom det visst in en resa till Sicilien". Jippie sa jag och så bokade vi.

Förra lördagen var det så avfärd till Arlanda. Jag älskar den där känslan när man är på väg, checkar in bagagen för att sedan sätta sig ner och ta resans första drink. So lovely. Efter flygresan ner med ett riktigt b-flygbolag landade vi på soliga Sicilien. Efter en transfer på nån timme hamnade vi i de antika lilla staden Cefalú. I Cefalú hamnade vi i en tvåvåningslägenhet modell väldigt stor med havsutsikt. Väldigt nöjda började vi upptäcka denna lilla pärla till stad och den visade sig vara alldeles fantastisk. Och snacka om romantiskt, ojojoj. Veckan har varit helt underbar. På dagarna har vi bott i varsin solstol alterntivt i Medelhavet. För det var varm. Så jävla varmt. Jag fick till och med värmeutslag. I havet var det 28`och i luften uppemot 40´vissa dagar. En kväll när vi gick hem var det 32´klockan 02. Det är sjukt. Efter att ha gått upp från stranden vid 19 om kvällarna var det drinkdrickning och kortspel innan vi begav oss till stans mysiga restauranger. Och ja, inget slår italiensk mat och vin. Jag har frossat i skaldjur, pasta, risotto och pizza. För att inte tala om deras rosévin. Till och med Stefan är rosédrickare nu. Glädjande.

Veckans...
bästa: Stefan, fan va roligt vi har haft
trevligaste: Linda och Johan, ett Gävle-par som vi hade skoj med
Strandraggare: Alla snubbarna på "vår" beach. De hade klasar av tjejer, trots att de (som alla andra italienare) hade vanligt badkalsonger.
Dryck: Rosévin
Bok: Lehanes nya. Synd bara att jag läste ut den så snabbt. Då fick Marklund rycka in.
Flopp: Svenska pocketböcker är inte gjorda för 40-gradig medelhavsvärme. Som en följd av detta så smälte helt enkelt klistret i pärmen och sidorna föll ur. Väldigt jobbigt.
Mat: Pastan med skaldjur tillika veckans sista lunch på plats.
Frisyr: Saltvattenrufsigt alternativt knut.
Outfit: Bikini dagtid och klänning kvällstid.
Skor: Silversandalerna
Upplevelse: Vattenskoteråkning, jävlar va vi körde
Avundsjuka: Varför ser inte våra matvaruaffärer ut som de italienska med härliga ostar, skinkor och annat mumsigt?
Irritation: Flygresan hem. Planet skulle gå 21.30. Det gick 00.30. Vi var framme på Arlanda 04.00 och därefter väntade en bilresa hemöver. 09.00 körde jag in bilen på gården. Då hade jag inte sovit på ett dygn. Jävla flygbolag.


















Inga kommentarer: