tisdag, november 29, 2011

Thailandshjälp?!

Det bär av mot soligare breddgrader i januari om allt går enligt planerna. Det här är absolut bästa tiden att åka, när det är som kallast och mörkast. Extra roligt är att mamma och pappa ska med.

Har tittat på både Vietnam, Mexico, Aruba och lite annat. Men, det känns som att Thailand är det bästa alternativet för oss, inte minst för Stella.

Har varit i Khao Lak, så dit vill jag inte igen. Inte heller till Phuket, men sen är jag öppen för förslag. Ni som varit i Krabi, Koh Samui eller vad det nu kan vara, ge mig tips!

3 kommentarer:

Karin sa...

Jag gillade inte Krabi alls, visserligen var det utan barn. Däremot är jag väldigt sugen på Koh Samui, har bara hört gott om ön. Skönt med en semester när vintern är som längst!

Rebecca sa...

Hej!
Jag gillade inte alls Koh Samui, så väldigt turistiskt. Är ju ett tag sen jag var i Thailand nu (06) men jag gillade koh phangan samt Railey beach - en riktig pärla enligt mig! (ligger en kort båttur från Ao Nang, Krabi)

Anonym sa...

Vi är en familj som brukar vara borta en månad varje vinter och vi har hittat några, tycker vi i allafall, pärlor. Många förknippar Koh Phangan med fullmoonparties och det är förstås vad det är mest känt för. Men ön är så mycket mer än det! Om man håller sig från "feststället" Haad Rin, så är chanserna goda att man får ha stranden helt i fred!! Finns massor av mysiga hotell vid fina stränder, ett är
http://www.kohphanganhavana.com. Men leta gärna själv på nätet och hitta nåt du/ni tycker passar. Har alltid bokat hemifrån och det har fungerat fint och nån från hotellet står och väntar när man lägger till med färjan och kör till hotellet.
En annan ö med härlig stämning och som nog är vår favorit är Koh Tao (norr om Phangan). Det sämsta med den ön kan dock vara själva resan dit. Det enda vettiga alternativet är med speedboat (katamaran) då de andra båtarna ofta har "rund botten" och det gör att det ofta gungar rejält.
Koh Samet är också en härlig ö. Vi tog flyg till Bangkok och sen en taxi till Ban Phe och vidare med färja över till ön. Ett bra boende, tycker vi, återigen då... är http://www.samedvilla.com
Sen skriver du att du inte vill till Phuket, men vi tycker att det finns två sidor av den ön. "Turistsidan" med Kata, Karon och Patong känns ju väldigt Gran Canaria. Vi har bott vid Nai Harn och tycker att det är en härlig plats och vill man sen besöka "träsket" nån kväll för att äta middag eller nåt, så är det bara att ta en taxi eller tuctuc. I närheten av Nai Harn ligger Rawai, där det bland annat är marknad två gånger i veckan. Och utgångspriserna där är lägre än vad man lyckas pruta sig till på "andra sidan ön".
Hoppas ni får en trevlig resa, vartän ni bestämmer er för att åka!