onsdag, december 21, 2011

Julefrid

Har varit en tuff vecka. Anledningen stavas mage. Stellas mage. Hon har haft ont i den sedan slutet av sommaren och det har eskalerat den senaste veckan. Är inte superimponerad av landstinget men tillslut ringde jag och krävde att vi skulle få ta prover istället för att vänta två månader på remiss till Barnmottagningen. Sagt och gjort, men att ta nio rör blod på en tvååring var verkligen inte det lättaste. De krävde i hennes lilla arm men hittade inget att ta i. Så istället tog de stick i en massa fingrar och liksom tryckte ut blodet i rören. Stackars min lilla tjej som var så tapper. Mitt fokus låg på att inte skrämma henne så att hon får samma bedrövliga sjukhusstart som sin mor. Men hon pratar glatt om doktorn och var glad när vi åkte därifrån.

Förutom magont så har lillfröken även fått en vilja. Det är fascinerande. Ungen har ju inte gjort något väsen av sig i princip men nu testar hon sin kära mor och far. Tur att jag är mer envis än henne. När det gäller barnuppfostran så resonerar jag så att det är bättre att ta konflikterna direkt än att skjuta på dem till framtiden. Därför är jag stenhård. Och vinner våra fighter. Vår relation växer för var dag, det är så häftigt att vara mamma.

Trots mycket jobbigt så känns det bra i dag. Vi har släppt sista tidningen på tryck och ett skönt lugn har infunnit sig på redaktionen. Jag ska nog ta morgondagen ledigt också och bara mysa och ladda för jul. Kanske till och med ska ta och handla en julklapp, har inte hunnit med ett enda inköp. Men det är snabbfixat för jag tycker att julen är barnens högtid. Så det blir klappar till Stella och till hennes kusin Nils. Sen kör vi andra julklappsleken. Stefan och jag har ju gett oss själva en Thailandsresa i julklapp och det tycker jag duger fint. Kanske köper vi en iPad också, för att komplettera och fullända min Mac-familj.

Oj, så långt det blev. Nu ska jag återgå till den rätt värdelösa sysslan flyttpackning. Kontoret ska flytta längre ner på gatan till betydligt större och trevligare lokaler. Jag gillar´t! I alla fall själva flytten, men inte flyttpackningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen det där med magproblem, vår son hade också problem med magen när han var mindre, vid ca.3 års ålder. Han hade ont, var alltid lös i magen men inte diarré. Kräktes ibland slem. Tog också en massa prover som inte visade något. De sa att det kunde vara laktos. En dagmamma sa att hon kände igen symtomen från ett annat barn, hon sa att förkylningen gick ner i magen. Det kunde stämma då vår son aldrig varit ordentligt förkyld. Hoppas det går bra för Stella, att ni kommer på vad det är. Och stå på dig i din föräldraroll, enligt mig gör du precis rätt. Tror att det blir bara värre om man väntar med att uppfostra sitt barn, de förstår mer än vad man tror när man förklarar för dem. Kämpa på! Ha en mysig jul!

Marika sa...

Kul att läsa din blogg igen! :-)
/ Gammal bloggläsare